Concord nemá na Steamu ani tisíc hráčů
i Zdroj: Firewalk Studios
Concord Novinka Concord nemá na Steamu ani tisíc hráčů

Concord nemá na Steamu ani tisíc hráčů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Concord zcela propadl a jeho start se, jak jsme očekávali, nevydařil. Podle Steam Charts hru současně nehrálo ani tisíc hráčů. PlayStation musí na tuto situaci rychle reagovat.

Reklama

Společnost Sony má na kontě mnoho vynikajících her, které si v recenzích odnesly hodnocení 10 z 10. PlayStation se často pyšní těmito výsledky nebo vysokými prodejními čísly. To se však rozhodně netýká novinky Concord od Firewalk Studios, která vyšla před pěti dny.

Jak již bohužel naznačila otevřená betaverze před několika týdny, o hru byl prakticky minimální zájem. Na Steamu měla ve špičce pouze kolem 2 000 hráčů, což se rovná absolutnímu propadáku. Plná verze hry vyšla o několik týdnů později, ale počty hráčů zklamaly ještě více. Na Steamu aktuálně hru hraje méně než 1 000 hráčů, přičemž historické maximum je pouhých 660 hráčů.

Concord nemá na Steamu ani tisíc hráčů
i Zdroj: SteamCharts

A to je problém..

Podle jednoho z vývojářů byl Concord ve vývoji více než 8 let. Do projektu bylo investováno značné množství financí, které se tímto způsobem nikdy nemohou vrátit. PlayStation tak bude muset reagovat, a nabízí se dvě možnosti. Buď Concord přejde na model free-to-play – což mělo mimochodem být původním plánem, zvláště při konkurenci v podobě Overwatch 2. Cenovka 40 euro byla nesprávným rozhodnutím.

Druhou možností je vydat hru na konkurenční platformě Xbox, což by mohlo přilákat několik tisíc nových hráčů. Uvidíme, jak se s touto situací Sony vypořádá, ale je třeba jednat rychle, než hra začne ztrácet i ty hráče, které si zatím udržela.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama