Dead Rising dostane nezvykle propracovaný remaster
i Zdroj: Capcom
DRD: Remaster Novinka Dead Rising dostane nezvykle propracovaný remaster

Dead Rising dostane nezvykle propracovaný remaster

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 7. 2024 08:00
Platformy Xbox Xbox Series X/S Windows PC PlayStation PlayStation 5

Dead Rising Deluxe Remaster by se doslova dal označit za remake. Takhle propracovaný remaster tu pravděpodobně ještě nebyl. Capcom odvádí absolutně skvělou práci.

Reklama

V posledních zhruba tří letech se internetem mihly minimálně dvě informace, které doslova uváděly, že: “Dead Rising se brzy vrátí.” Samozřejmě nikdo nepředpokládal v remaster či remake, ale plnohodnotný díl. Na ten však pravděpodobně není čas a prioritou jsou pro Capcom hry Monster Hunter Wild, nový Resident Evil a velmi ambiciózní sci-fi akce Pragmata. 

Nakonec se však dočkáme remasteru, nicméně propracovanějšího, než jsou možná hráči ve formě tradičních remasterů zvyklí. Chystaná novinka Dead Rising Deluxe Remaster přinese prakticky všechno nové. A protože něco bylo představeno ihned, další informace následovaly. My si dnes shrneme vše podstatné a řekneme si, proč byla tato předělávka naceněna, podle některých, na vysokých 50 euro.

Grafika a nastavení

Remastery často nabídnou jen jakýsi obrazový filtr, aby hra vypadala graficky lépe. To se však netýká Dead Rising. Capcom si skutečně nechal záležet a díky využití aktualizovaného RE Engine, který mimochodem pohání například sérii Resident Evil, bude moct hra dostat mnohem lepší grafický kabátek textur a detailů kolem, animací, ale i nasvícení nebo vzhledu postav. A samozřejmě nechybí podpora 4K rozlišení při 60 snímcích za sekundu. 

Dead Rising dostane nezvykle propracovaný remaster
i Zdroj: Capcom

Zvuky

Jelikož jde o téměř 20 let starý díl, nebude zastaralá pouze grafická stránka, ale také audiovizuální. I ta projde modernizací. Nemluvě o efektech, velkou novinkou bude také znovu vytvořený dabing. Toho se však neúčastní herec a dabér Terence Rotolo, který původně hlavní postavu Franka Westa namluvil. Proč? To zajímá spoustu hráčů, nicméně ani sám herec údajně neví, vyjádřil se následovně: “Capcom mě neoslovil, důvod neznám, nicméně vždycky jsem byl za tuto roli vděčný.

Dead Rising

Jednoho dne se klidné město Willamette v Coloradu ocitlo pod karanténou vyhlášenou americkou armádou. Frank West, nezávislý novinář, vycítí senzační příběh a dostane se do jediného nákupního centra ve městě. Bohužel, toto centrum se změnilo v živoucí peklo, plné nesčetných zombie. Pomoc dorazí za 72 hodin, takže je na něm, aby odhalil pravdu o tomto incidentu, než bude příliš pozdě! Dead Rising Deluxe Remaster vyjde 19. září 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama