Diskuze: Překlad umělé inteligence vs. Lokalizace.net
i Zdroj: Spite.cz
Češtiny do her Hogwarts Legacy Novinka Diskuze: Překlad umělé inteligence vs. Lokalizace.net

Diskuze: Překlad umělé inteligence vs. Lokalizace.net

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 2. 2023 16:14

Pojďme rozebrat jedno velké téma posledních dnů. Vadí hráčům nedokonalý překlad hry nebo většina počká na ten od překladatelů?

Reklama

Když skupina překladatelů z Charlottiny češtiny a Lokalizace.net před vydáním Hogwarts Legacy oznámili, že se vrhnou do překladu co možná nejdříve, drtivá většina PC hráčů byla samozřejmě nadšena, vždyť kdo by tenhle nádherný kouzelnický svět a příběh nechtěl proběhnout v rodném jazyce.

České hráče však v pondělí šokovala tato informace: Čeština pro Hogwarts Legacy je venku ! Kde se vzala, sotva pár dnů po vydání? Vždyť hra obsahuje kolem 1000 stran, to nikdo samozřejmě nemohl dokázat přeložit ani s desítky lidí. Češtinu vytvořil anonym, chytře přes Unity (XUnity Auto Translator), umělá inteligence dokázala přeložit hru velmi slušně, možná až nad očekávání, pár dnů pak probíhala korekce, testování a překlad je venku ve verzi 0.4.

Jenže to se samozřejmě nelíbí překladatelské grupě z Lokalizace.net, která měla v plánu češtinu vytvořit pěkně od základu, slovo po slově, bez nějakého překladače apod. Lokalizace.net si navíc postěžovali, že anonymní překladatel neměl žádná povolení od vydavatelství atd. Tím se mezi hráči vytvořili dva tábory. Zatím co jedni jsou s češtinou od umělé inteligence spokojení, druzí podporují Lokalizace. Po vydání překladu anonymem se celá skupina z Charlottiny češtiny stáhla a oznámila ukončení překladu Hogwarts Legacy a dokonce vypla svůj web.

A nás zajímá, kolik fanoušků toho, nebo toho táboru máme u nás na www.spite.cz.

Hlasujte níže do ankety, popřípadě napište komentář nebo reagujte na Facebooku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama