Embracer Group prodala Gearbox Software společnosti Take-Two
i Zdroj: Gearbox Software
Novinka Embracer Group prodala Gearbox Software společnosti Take-Two

Embracer Group prodala Gearbox Software společnosti Take-Two

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 3. 2024 10:00

Úspěšné značky jako Borderlands, Duke Nukem nebo Brothers in Arms již nepatří Embracer Group. Celý Gearbox nyní po obří akvizici spadá pod společnost Take-Two.

Reklama

Vydavatelství Take-Two Interactive, majitelé obřích studií jako jsou Rockstar Games či 2K Games, znovu rozšiřují svoje portfólio. Po dohodě s Embracer Group, která se zbavuje nedokončených projektů a uzavírá studia, se k Take-Two přidává společnost Gearbox Software. Tato akvizice přijde Take-Two na celkových 460 milionů dolarů.

Americký vydavatel T2 tak rozšíří svůj repertoár o několik zajímavých značek, které se spojují s Gearboxem. Nejvýraznější z nich je pravděpodobně série Borderlands, která přináší značné zisky. Nesmíme však zapomenout ale ani na další značky:

  • Borderlands
  • Tiny Tina's Wonderlands
  • Duke Nukem
  • Brothers in Arms
  • Risk of Rain
  • Homeworld
Film Borderlands v plnohodnotném traileru
i Zdroj: Bontonfilm a.s.

Film Borderlands v plnohodnotném traileru

Film Borderlands vypadá po první plnohodnotné upoutávce naprosto parádně. Nechybí humor, neustálé výbuchy ani spousta akce.…

23. 2. 2024 11:00

Co se změní pro nás jako hráče? Pravděpodobně bychom se konečně mohli dočkat solidních her, Take-Two se totiž nebojí do vývoje nasypat důležité finanční částky, viz několika miliardová série Grand Theft Auto, Red Dead Redemption a další.

Navíc by to mohlo znamenat vzkříšení některých “zapomenutých” značek. Rozhodně bychom ocenili další díl Brothers in Arms, ten sice oznámený v roce 2021 byl, dodnes jsme se však nedozvěděli jedinou informaci. A vzhledem ke špatné finanční situaci Embraceru, bychom se nedivili, kdyby nakonec byl zrušený.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama