Fortnite Mobile se konečně vrátilo na iOS a Android
i Zdroj: Spite.cz / Epic Games
Fortnite Novinka Fortnite Mobile se konečně vrátilo na iOS a Android

Fortnite Mobile se konečně vrátilo na iOS a Android

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Apple iOS Android Android

Fortnite Mobile je zpět! Legendární battle-royale akce od Epic Games se po dlouhých čtyřech letech vrátila na systémy iOS a Android.

Reklama

Dlouhé čekání je u konce. Společnosti Epic Games se konečně podařilo vrátit Fortnite na mobilní zařízení iOS (Apple) a Android. Než však zamíříte do oficiálních obchodů, musíme vás upozornit, že Fortnite v App Store ani na Google Play nenajdete. Hru lze získat pouze prostřednictvím aplikace Epic Games Store, kterou si stáhnete z oficiálních stránek. Ani potom však není vše hotovo – je potřeba provést několik dalších kroků. Pojďme si je společně projít a podívat se na tutoriály, které najdete i na YouTube kanálu Epicu.

V první řadě zajděte na svém mobilu či tabletu do vyhledávače, kam napište epic.download. Tam už vaše zařízení detekuje systém automaticky a nabídne vám ke stažení aplikaci buďto na iOS nebo Android. Jak postupovat dal? To už prozradí zmíněný tutoriál, který najdete na kanálu Epicu.

Kauza Epic vs. Apple a Google

Fortnite bylo staženo z iOS kvůli právnímu sporu mezi Epic Games a Apple. Epic Games obcházelo Apple Store, aby neplatilo 30% provizi z nákupů skinů a battle-passu ve hře, což vedlo k odstranění hry z App Store. Následně se oba giganti soudily ohledně pravidel a podmínek App Store. Fortnite Mobile bylo z obchodu staženo v srpnu 2020. Ze stejného důvodu bylo staženo z Google Play.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama