Gamescom 2024 navštívily statisíce lidí, znovu padl rekord
i Zdroj: Jakub Hergesell / Spite.cz
Novinka Gamescom 2024 navštívily statisíce lidí, znovu padl rekord

Gamescom 2024 navštívily statisíce lidí, znovu padl rekord

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Gamescom opět překonal rekord v návštěvnosti. Zástupci veletrhu odhalili přesná čísla: kolik novinářů bylo přítomno a kolik lidí celkově navštívilo Gamescom 2024?

Reklama

Jestli něco milujeme, jsou to velké herní veletrhy! Až do pandemie Covid-19 tu byl 25 let bezkonkurenční veletrh E3 Expo, který se konal v Los Angeles. Po skončení globální pandemie se však už nevrátil, mohly za to rozepře a tak první místo nejočekávanějšího herního veletrhu roku obsadil Gamescom. Ten existuje již více než 15 let a každým rokem neustále roste - a výjimka to není ani letos. Gamescom pokořil rekord z minulého roku.

Online sledovanost dosáhla historického maxima, jen v sobotu večer bylo zaznamenáno více než 310 milionů zhlédnutí videí. Čísla z Gamescom Opening Night Live jsou obzvláště působivá a dosáhla více než 40 milionů zhlédnutí videí – dvojnásobek oproti předchozímu roku. Letošní čísla výrazně překonala dosavadní rekord a stanovila tak nový globální standard.

Souhrn: To nejlepší z Gamescomu 2024
i Zdroj: Jakub Hergesell / Spite.cz

Souhrn: To nejlepší z Gamescomu 2024

Byli jsme na Gamescomu 2024 a mezitím pro vás připravili desítky článků. Dnes si shrneme to nejlepší, co Gamescom nabídl. Na…

První den stejně jako v minulých letech patřil novinářům, influencerům a tvůrcům obsahu. Letos jich/nás bylo zaznamenáno více než 32 tisíc. Čtvrtek, pátek a sobota pak patřily široké veřejnosti. Celkově se na Gamescom 2024 podívalo neuvěřitelných více než 335 000 návštěvníků ze 120 zemí. Velký nárůst čísel zaznamenal online přenos, který sledovalo zhruba 40 milionů lidí. Níže ještě oficiální vyjádření Gerald Böse, ředitele společnosti Koelnmesse.

Gamescom opět upevnil svůj globální vliv jako nejvýznamnější událost v herním průmyslu.

Gamescom 2025

Uběhlo jen pár hodin po definitivním uzavření bran a již je naplánovaný další ročník. Gamescom 2025 se znovu uskuteční v německém Kolíně nad Rýnem a to již za rok od 20. do 24. srpna 2025, kdy znovu celou akci odstartuje populární moderátor se svou konferencí Opening Night Live.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama