GTA 5 přišlo o kompatibilitu na Steam Decku
i Zdroj: Rockstar Games
GTA 5 Novinka GTA 5 přišlo o kompatibilitu na Steam Decku

GTA 5 přišlo o kompatibilitu na Steam Decku

Richard Šimáček

Richard Šimáček

Náruživí hráči na herní konzoli od Valve si mohli všimnout, že GTA 5 přišlo o kompatibilitu na Steam Decku a prsty by v tom měl mít nový anti-cheat program.

Reklama

Pokud jste se těšili, že si zahrajete GTA Online na Steam Decku, budete to muset odložit, protože nedávno implementovaný anti-cheat program BattlEye způsobil to, že online část hry je nyní nehratelná na všech konzolích Steam Deck, ale singleplayer naštěstí funguje.

Podle Rockstaru není program BattlEye na konzoli od Valve podporován, jenže dle zdrojů z The Verge by tento program měl být na Steam Decku podporován a stačilo by podporu pouze vzdáleně zapnout. Problém nejspíše plyne z toho, že tento anti-cheat program funguje na úrovni jádra operačního systému, což může způsobit neočekávané problémy.

Pokud je vše skutečně tak jednoduché, měla by se podpora pro GTA Online na Steam Decku vrátit během několika dní a hlavní slovo v tom má právě společnost Valve. Je každopádně zajímavé sledovat, jaký zmatek může implementace tak jednoduchého programu způsobit.

Otázkou zůstává, zda Valve či Rockstar o tomto problému věděly dopředu, nebo se objevil až s ostrým vydáním nové aktualizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama