GTA 6 může mít první právní problém. Florida Joker reaguje na svoji podobiznu z traileru
i Zdroj: Rockstar Games / Volně k užití Lawrence Sullivan
GTA 6 Novinka GTA 6 může mít první právní problém. Florida Joker reaguje na svoji podobiznu z traileru

GTA 6 může mít první právní problém. Florida Joker reaguje na svoji podobiznu z traileru

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 12. 2023 12:00

Florida Joker bude pravděpodobně prvním, kdo se pokusí došlápnout na Grand Theft Auto 6. Zjevně není spokojený s jeho "podobiznou" v traileru. Má ale právně šanci?

Reklama

Rockstar Games před několika dny světu konečně představil Grand Theft Auto 6. Vůbec první upoutávka toho ukázala dostatečně, vidět jsme mohli známá místa v Miami a okolí, ale také spousty skutečných událostí, které se v minulých letech odehrály. V traileru jsme pak mohli vidět, konkrétně v čase 1:04, potetovaného muže. 

Tím bude s největší pravděpodobností muž s přezdívkou “Florida Joker”, čehož si je sám dobře vědom. A asi se mu to příliš nelíbí. Florida Joker se na TikToku nechal slyšet, že je evidentní, kde si Rockstar vzal inspiraci, a bez jeho vědomí.

Viděli jste tu postavu v traileru GTA 6? Víte, ta postava s potetovaným obličejem, to jsem já! GTA, budeme si muset promluvit,

můžete slyšet v přiloženém videu, které na svůj profil nahrál sám Lawrence Sullivan, jež si říká Florida Joker. Bude nyní velmi zajímavé sledovat, co bude dál. Každopádně, pokud si sám Lawrence Sullivan myslí, že jej Rockstar dodatečně odstraní nebo mu snad zaplatí nějaké mění, je na omylu. Rockstar se dlouhodobě inspiruje u skutečných lidí i bez jejich vědomí, soudní tahanice však končí v prospěch R*. Možná si vzpomenete na žalobu modelky Lindsay Lohanové, která chtěla vydělat na plakátu. Například v případě Jokera tvůrci hry použili jinou barvu vlasů, stejně tak jiná tetování - i tak je ale zřejmé, že inspiraci skutečně čerpali u Jokera.

Grand Theft Auto 6 dorazí v průběhu roku 2025 ve verzích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. PC hráči si budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama