HBO Max začne od letošního roku bojovat proti sdílení účtů
i Zdroj: Naughty Dog / HBO
Filmy a seriály Novinka HBO Max začne od letošního roku bojovat proti sdílení účtů

HBO Max začne od letošního roku bojovat proti sdílení účtů

Richard Šimáček

Richard Šimáček

6. 3. 2024 18:00

Streamovací platforma HBO Max letos začne zasahovat proti uživatelům, kteří sdílejí s ostatními své účty. Platforma chce tak zvýšit zisk stejně jako Netflix.

Reklama

Netflix minulý rok začal bojovat proti sdílení účtů, což se mu vyplatilo a zvýšil počet platících uživatelů. To chce udělat i HBO Max a chce to stihnout ještě tento rok. Očekává, že tím značně zvýší zisk stejně jako se to podařilo Netflixu.

Zatím není jasné, jakým způsobem bude HBO proti těmto praktikám bojovat. Je ale dost možné, že použije stejný způsob jako využívá Netflix. Bude se tedy nejspíše posuzovat poloha, odkud se uživatel k účtu přihlašuje.

Podobně jako to bylo u Netflixu, i HBO začne funkci testovat nejdříve na pár trzích a potom ji rozšíří na celý svět. S testováním by se měly začít v druhé polovině roku a rozšíření do všech zemí proběhne někdy na začátku roku 2025.

I když toto rozhodnutí mnoho lidí naštve, tak to může zlepšit kvalitu celé platformy, protože čím víc uživatelů se bude za službu platit, tím kvalitnější obsah na HBO Max bude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama