Helldivers 2: Zprávy z fronty: Helldiveři se bouří
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Článek Helldivers 2: Zprávy z fronty: Helldiveři se bouří

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Helldiveři se bouří

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

7. 5. 2024 08:00

Aby v Helldivers 2 nebylo problémů málo, k nepřátelům z venku se přidali ještě ti uvnitř. Dosti kontroverzní rozkaz k připojení nové sítě se neobešel bez hlasité odezvy.

Reklama

Upozornění: Článek popisuje události ve hře Helldivers 2, tedy žádné reálné události.

Občané Superzemě!

Za poslední týden se stala spousta událostí. Málokterá je ale pozitivní. Začneme na té pozitivnější notě.

Vypnutí distribuce Termicidu

Tou pozitivnější částí dnešních zpráv je, že se našim Helldiverům povedlo vypnout všechny distributory Termicidu, který měl definitivně vyhladit Terminidy. Opak je však pravdou a Terminidi jsou silnější než kdy dříve.

Velitelství a Výzkumná sekce se důkladně zaměřilo na vyšetření této události. Výsledky jsou šokující. Termicid z počátku působil opravdu podle předpokladů. Vyhubil téměř 100% Terminidů a 0% ostatních živých forem. Nicméně, u malého zlomku Terminidů, kteří nebyli vystaveni smrtelné dávce této látky nastaly nečekané změny. Nejenom, že se stali vůči Terminidu imunní, ale jejich geny zmutovaly a to způsobilo už nám dobře známou katastrofu.

Helldivers 2 info
i Zdroj: Arrowhead Game studios
Helldivers 2 info

Podle dostupných údajů z interního auditu vyplývá, že tato možnost byla zvažována a někteří vědci před ní varovali. Velení provádí nyní hloubková šetření a snaží se zjistit, kdo z vědeckého oddělení schválil takovýto zbrklý krok.
Pro samotné Helldivery to znamená jediné – další práci a boje s Terminidy. Nyní je spuštěna kampaň na osvobození čtveřice planet. Je to pokus zabránit opakování populační exploze z planety Meridia. Jestli bude úspěšná, nevíme a vzhledem k následující události se bojíme selhání.

Vzpoura Helldiverů

Na síti proběhlo pár kusých informací o vzpouře Helldiverů. Obvykle takovéto informace šíří disidenti a jiné podvratné živly, jenže tentokrát přišla informace přímo z Ministerstva Pravdy. Nejděsivější na těchto zprávách je, že důvod oné vzpoury je jednotný. Nejedná se o protichůdné vágní informace jako doposud. Důvod je zde jasný a přesný. To celé situaci přidává na vážnosti.

Je kauza kolem Helldivers 2 vyřešena? PC hráči nakonec nebudou potřebovat PSN účty
i Zdroj: Arrowhead game studios

Je kauza kolem Helldivers 2 vyřešena? PC hráči nakonec nebudou potřebovat PSN účty

Žádné změny neproběhnou. Společnost Sony pozastavila velkou aktualizaci pro Helldivers 2, kdy PC hráči na Steamu měli…

6. 5. 2024 10:30

Redakce se pokusila spojit s Ministerstvem Pravdy a to po překvapivě dlouhé odmlce. Další překvapení nastalo, když samo Ministerstvo nabídlo, že poskytne Helldivera na rozhovor. Náš novinář Nathan Gould se vydal na Ministerstvo a sepsal výpověď Helldivera, který si přál zůstat v anonymitě.

Výpověď Helldivera

Pozn: Redakce musela místy zasáhnout, některé výrazy byly nepublikovatelné.

Helldiver: Takže vy chcete slyšet o události, které se na síti přezdívá Vzpoura Helldiverů? No, budiž. V podstatě to začalo jednoduše. Začala se testovat nová komunikační síť PSN. Kdo mohl a měl možnost, mohl se do ní připojit. Na tom původně nebylo nic špatného. Jenže Velení oznámilo, že daná sít je od určitého data povinná pro všechny.

Tady nastal onen hlavní problém. Síť PSN je nejenom nedostupná ve spoustě sektorů, ale zároveň je i nebezpečná. Bylo potvrzeno, že se Automatonům nejméně čtyřikrát podařilo do sítě nabourat a získat citlivá data o lodích a Helldiverech. Tyhle selhání sítě zbytečně stály život spoustu Helldiverů. Pár z nich byli mí přátelé. Jasně, nevyplatí se kritizovat Velení a Ministerstvo Pravdy, ale tohle fakt seriózně zvrtali (původní výraz cenzurován).

Jen si to vezměte. Dobrovolně se přihlásíte, splníte všechny náročné požadavky a pak několik měsíců bojujete. Kámoši umírají, pod zadkem vám občas vybouchne loď a vy to taky možná schytáte. Automatoni i Terminidi na vás tlačí a vy nevíte kam dřív střílet. Jste unavený, zásoby se tenčí, poměr úspěšných misí klesá. Morálka tedy klesá pod bod mrazu.

A teď Velení přijde s tím geniálním nápadem, že je povinnost se přihlásit do druhé, méně bezpečné sítě, jinak končíte. Do háje, ta pitomá síť nemá plné pokrytí na vnitřních světech. 177 sektorů po jejím zapojení zůstalo odříznuto od podpory. 177! To není málo.

Já se Helldiverům nedivím, že se naštvali a bouří se. Přijde jim to jako podraz, protože tohle při podepisování kontraktu nebylo nikde řečeno. A to jsem četl všech 69 dodatků smlouvy!

A víte co? Mě to jako podraz přijde taky. Kolosální podraz na Helldivery a ostatní členy ozbrojených složek. Já byl u Malevelon Creeku! Přišel jsem tam o bratra a civilní část mé rodiny tam žila. Nedostali se odtamtud. Bojoval jsem o Lesath a Menkent. Teď jsem se vrátil z operace na vypnutí distribuce Termicidu. 

Děláte pro Super Zemi vše, co můžete a ta se vám odvděčí tím, že pokud se nepřihlásíte do nové sítě, tak končíte? Všichni Helldiveři mají nyní pocit, že po všech těch útrapách si s nimi Velení jen vytřelo zadní bradu (původní výraz cenzurován).

Můžeme mluvit jen o brutálním štěstí, že se situace nevyhrotila víc. Helldiveři odmítali plnit rozkazy, nahlas reptali, ale nikdy nešli proti sobě navzájem. Na frontě se nám nedaří a ještě se začít střílet mezi sebou navzájem, to by byl konec. 

Naštěstí Helldiveři našli zastání na centrále v Arrowheadu. Došlo pár hádkám a výměně názorů a tenhle zpropadenej rozkaz byl zrušen. Naštěstí. Fakt netuším, co by se stalo, kdyby pořád platil. Helldiveři by začali válčit mezi sebou? Nebo by se ti nespokojení na to jen vykvákli a šli domů?

Helldivers 2 twitter
i Zdroj: Arrowhead Game studios
Helldivers 2 twitter

Ať by to dopadlo jakkoliv, mohla se zhroutit fronta. Přiznejme si jednu věc. Super Země není v pozici, kdy si může dovolit takováto selhání. Nemůžeme jít proti vlastním lidem. Doufejme, že podobná kravina už nikoho na velení nenapadne. Další takováto katastrofa by nás už vážně položila.

Redakce děkuje Ministerstvu Pravdy za poskytnutí výpovědi Helldivera a ujišťuje, že Helldiver nebyl za svoji upřímnost nijak perzekuován. V současnosti jeho loď odlétá na frontu s Terminidy a bude se účastnit nové operace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama