Hogwarts Legacy 2 podle všeho poběží na Unreal Engine 5
i Zdroj: Avalanche Software
Novinka Hogwarts Legacy 2 podle všeho poběží na Unreal Engine 5

Hogwarts Legacy 2 podle všeho poběží na Unreal Engine 5

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

7. 3. 2024 13:00

Je Hogwarts Legacy 2 vyvíjeno v Unreal Engine 5? Něco málo naznačují jak oficiální inzeráty studia Avalanche, tak nedávné vyjádření ředitele Warner Bros Games.

Reklama

Je téměř jisté, že se v budoucnu dočkáme pokračování Hogwarts Legacy. Úspěch prvního dílu z února 2023 překonal mnohá očekávání a stal se nejprodávanější hrou roku. To není žádným překvapením, vzhledem k tomu, že šlo o dlouho očekávanou hru z prostředí Harryho Pottera. Nicméně, někteří fanoušci byli zklamáni, že hra nedostala žádná DLC. Pravděpodobně vydavatelství Warner Bros Games očekávalo menší zájem a proto se rozhodlo neinvestovat další peníze do rozšíření hry.

Původně exkluzivní obsah pro Hogwarts Legacy bude konečně dostupný na dalších platformách
i Zdroj: Avalanche Software

Původně exkluzivní obsah pro Hogwarts Legacy bude konečně dostupný na dalších platformách

Hogwarts Legacy již brzy oslaví 1. narozeniny, čímž také skončí původně exkluzivní obsah, ke kterému se hráči dostali pouze…

28. 1. 2024 11:30

V současné době je však vytváření pokračování téměř jisté. O tom svědčí oficiální inzeráty na stránkách studia Avalanche Software. Ty rovněž naznačují, že Hogwarts Legacy 2 (které stále není potvrzené) by mohlo být vyvinuto s využitím populárního a revolučního Unreal Engine 5. Něco na tento způsob pak nedávno uvedl i sám ředitel z Warner Bros, Jose Villeta. Ten v jednom z rozhovorů řekl, že by většina her od WB mohla jet na Unreal Engine 5. Nicméně ještě k Hogwarts Legacy 2, nebylo by překvapením, pokud by hra jela na EU5, už první díl využil služeb EU4.

Unreal Engine 5

Unreal Engine 5 je moderní herní engine vyvinutý společností Epic Games. Poskytuje vývojářům nástroje a prostředí pro tvorbu vysokokvalitních a realistických herních zážitků. Jedná se o technologii s pokročilými grafickými a fyzikálními efekty, která umožňuje tvorbu her s detailními prostředími, plynulým pohybem postav a realistickými světelnými efekty. Unreal Engine 5 je navržen tak, aby podporoval vývoj her pro širokou škálu platforem, včetně PC, konzolí a mobilních zařízení.

Co tvůrci dokážou vytvořit za pomoci Unreal Engine 5 jsme se zaměřili před několika dny, kdy jsme psali o poslední dostupné verze 5.3. Ta dokáže vytvořit tak realistická prostředí, že byste jen těžko věřili, že jde o virtuální svět.

Nebudete věřit, jak realisticky Unreal Engine 5.3 vytvoří poušť a les
i Zdroj: MAWI United

Nebudete věřit, jak realisticky Unreal Engine 5.3 vytvoří poušť a les

Epic Games i nadále pracuje na nových verzích svého Unreal Enginu: každopádně ta poslední vypadá absolutně úžasně. Podívejte…

5. 3. 2024 10:00
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama