I navzdory vysokému hodnocení se Astro Bot neprodává příliš dobře
i Zdroj: Team ASOBI
Článek I navzdory vysokému hodnocení se Astro Bot neprodává příliš dobře

I navzdory vysokému hodnocení se Astro Bot neprodává příliš dobře

David Vondráček

David Vondráček

Platformy PlayStation PlayStation 5

Astro Bot od Team ASOBI zatím sklízí uznání ze všech stran a je považován za jednu z nejlepších her letošního roku. Avšak v jedné klíčové oblasti hra zaostává – a to jsou prodeje.

Reklama

Astro Bot si od svého uvedení na trh vysloužil všeobecné uznání a v současnosti je nejlépe hodnocenou hrou roku na Metacritic. Hru si pochvalují jak recenzenti, tak hráči. Jedná se zkrátka o perfektní titul, který všichni doporučují. I proto je překvapivé, že se Astro Bot zatím příliš dobře neprodává.

Ve Velké Británii jsou totiž prodeje hry Astro Bot zhruba o třetinu menší než u hry Ratchet and Clank: Rift Apart, která si v prodejích během prvního týdne vedla výrazně lépe. Je však důležité zmínit jednu věc: tato data se týkají pouze fyzických kopií. Vývojáři očekávají, že se Astro Bot bude prodávat ještě dlouho po vydání digitálních verzí. Neočekávají také, že by prodeje nějak negativně ovlivnil spor s vývojářem hry Days Gone, Johnem Garvinem, kterému vadí, že se ve hře Astro Bot objevila hlavní postava z jeho titulu. O tom jsme už na na našem webu ostatně psali.

Nižší fyzické prodeje Astro Bot možná nejsou až tak překvapivé, přeci jen jde o „pouhou“ plošinovku, která není srovnatelná s akčními nebo příběhovými tituly. Bude však zajímavé sledovat, jak si Astro Bot povede v prodejích digitálních kopií, zejména s ohledem na to, že tým Asobi plánuje bezplatný obsah po vydání, včetně speedrun fází, úrovní výzev, nových VIP robotů a žebříčků, které dorazí později v tomto roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama