Inspirovalo se Death Stranding skutečnou prací jménem bokka?
i Zdroj: Asahicom / Volně k užití
Death Stranding Novinka Inspirovalo se Death Stranding skutečnou prací jménem bokka?

Inspirovalo se Death Stranding skutečnou prací jménem bokka?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

7. 3. 2024 10:00

Hráči na sociální síti X posledních několik hodin sdílejí sadu obrázků, které možná dokazují, že hra Death Stranding čerpala inspiraci z pracovní profese jménem bokka.

Reklama

Zajímavou hru Death Stranding asi netřeba většině hráčům představovat. Někteří ji považují za walking simulátor, zatímco pro jiné je to spíše umělecké dílo. Každopádně jednou z nejzajímavějších aspektů hry je obrovský náklad, který kurýři doručují po zpustošeném světě.

Ale věděli jste, že legendární tvůrce Hideo Kojima pravděpodobně čerpal inspiraci z reálné práce? Jmenuje se "bokka" a je známá po celá staletí, zejména v Japonsku. Lidé nosí na svých zádech obrovské náklady, často vážící i více než 150 kilogramů, a doručují je na určená místa.

Možná jedna z nejpodivnějších profesí v Japonsku je ta bokka (歩荷). Kuryři, kteří nosí zásoby do odlehlých horských penzionů nepřístupných pro vozidla. Boka používá přizpůsobené rámy k přepravě 100-165 kg zásob na celodenní pochody.” Píše se v tweetu.

Samozřejmě mezi námi budou jedinci, kteří o této profesi dobře vědí, nicméně pro většinu půjdu o velmi zajímavou informaci. Sociální sítí X posledních několik dnů koluje “tweet”, který zachycuje právě lidi, kteří se touto prací živí. A co víc, tweet sdílel dokonce samotný Hideo Kojima, čímž nahrál informaci, že právě tímto se Death Stranding inspiruje. Tweet se ihned stal virálním a sdílí jej tisíce lidí, reagující pak samozřejmě obsah doplňují o záběry ze hry.

V současné době pracuje Hideo Kojima hned na několika projektech, včetně Death Stranding 2: On the Beach. O hře jsme naposled slyšeli během konference State of Play, kde jsme mohli vidět nový trailer a informace. Hra dorazí v průběhu roku 2025 exkluzivně na konzole PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama