iPhone 16: Unikly detaily, vzhled a cena - má jít nahoru
i Zdroj: Apple Inc.
Novinka iPhone 16: Unikly detaily, vzhled a cena - má jít nahoru

iPhone 16: Unikly detaily, vzhled a cena - má jít nahoru

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Apple iOS

iPhone 16 a iPhone 16 Pro se dnes večer oficiálně představí během konference Applu. My však už nyní známe několik podrobností. Poroste výkon a velikost displeje.

Reklama

Pozornost dnes večer na sebe strhne společnost Apple, která v 19:00 našeho času představí novou generaci telefonů iPhone s číslovkou 16. Mezi tím se v posledních hodinách objevilo předčasně mnoho detailů: Mluví se o výkonu, menší změně designu zad, lepšímu procesoru, fotoaparátu, umělé inteligenci a nechybí zmínka o ceně. V tomto článku zmíníme jen to nejpodstatnější, veškeré detaily si necháme až na večer, kdy vše bude oficiálně potvrzené.

iPhone 16: Unikly detaily, vzhled a cena - má jít nahoru
i Zdroj: Apple Inc.

V první řadě se pojďme podívat na změnu designu. Telefony 16. řady znovu nabídnou krásný a luxusní vzhled, ovšem z menší změnou zad. Fotoaparáty u běžného modelu iPhone 16 nepůjdou do kříže, ale pěkně pod sebe, podle některých zdrojů kvůli prostorovým videím. Co se týče verze Pro, ta znovu nabídne tři čočky a budou složené tak, jak bylo zvykem u 15, 14 nebo 13.

  • Přibyde tlačítko Capture: na pravé straně se objeví nové tlačítko, které v rychlosti otevře fotoaparát a pořídí fotku či video, záleží, co bude uživatel preferovat. 
  • Velikost: Telefony budou o něco větší. Zatím co iPhone 15 Pro měl 6,1 palce, nyní povyroste na 6,7. Co se týče Pro Max verze, ta z původních 6,3 povyroste na 6,9 palce.
  • Čip A18: Jelikož bude pro všechny nové funkce potřeba větší výkon, telefony dostanou zbrusu nový procesor A18. Pro a Max dostanou A18 Pro.
  • Cena: Navýšit se má i cena. Mluví se o 5 až 10 procentech.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama