Jak vzniklo legendární Left 4 Dead? Prozradily to uniklé informace. Vše začalo jako mod pro Counter Strike
i Zdroj: Spite.cz
Back 4 Blood Novinka Jak vzniklo legendární Left 4 Dead? Prozradily to uniklé informace. Vše začalo jako mod pro Counter Strike

Jak vzniklo legendární Left 4 Dead? Prozradily to uniklé informace. Vše začalo jako mod pro Counter Strike

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 1. 2023 11:09

Jak vlastně vzniklo Left 4 Dead? To jsme se dozvěděli díky uniklému videu a reakci tvůrců. Tenhle příběh si nenechte ujít.

Reklama

Legendární zombie kooperaci Left 4 Dead pravděpodobně nemusíme nikomu dlouze představovat, dodnes jde o velmi zábavnou a oblíbenou hru, která od svého vydání inspirovala spousty jiných studií a jejich her. Jak ale tahle populární akce vlastně vznikla? Původně jako modifikace do Counter-Strike.

Detaily v článku pocházejí přímo od tvůrců hry, a právě uniklých záběrů z naprostého začátku vývoje, nebo spíše celého nápadu na Left 4 Dead. 

Turtle Rock Studios přidali do Counter Strike boty, kterým dali pouze nože, což znamenalo, že Vás několik botů, nebo-li počítačem ovládaných postaviček bude nahánět a ublíží Vám pouze na blízko, zatím co vy máte nejrůznější typy pušek či granatů apod. A tímto vznikl nápad - co když by místo botů hráče naháněly zombíci? Skvělý nápad! A tak vznikla mapa Terror-Strike (můžete vidět níže), kterou tvůrci přidali do Counter Strike: Source. Modifikace Terror-Strike si mimochodem můžete sami vyzkoušet

Tím prakticky odstartoval celý vývoj, který nakonec skončil jako legenda. Left 4 Dead (2008) byl populární, nicméně až druhý díl v roce 2009 dokázal prodat desítky milionů kopií. Dalšího dílu jsme se bohužel nikdy nedočkali, Turtle Rock Studios si šlo vlastní cestou a později vydalo další kooperaci, bohužel už ale ne tak kvalitní a kladně přijatou, Evolve.

Podstatně lépe už na tom bylo a je Back 4 Blood z roku 2021, které je prakticky duchovním nástupcem série Left 4 Dead. Ani ta ale nezabodovala jak se předpokládalo a v recenzích v průměru dostala pouze 7.6 / 10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama