James Cameron oznámil, že už má natočeno několik scén z Avataru 4
i Zdroj: 20th Century Studios
Filmy a seriály Novinka James Cameron oznámil, že už má natočeno několik scén z Avataru 4

James Cameron oznámil, že už má natočeno několik scén z Avataru 4

Richard Šimáček

Richard Šimáček

14. 12. 2023 08:00

Režisér Avataru 4 James Cameron prozradil, že už natočil několik scén z chystaného pokračování Avataru 4. Avatar 3 přitom ještě ani nevyšel. Mezi Avatarem 3 a 4 bude časový skok.

Reklama

V rozhovoru pro časopis People slavný filmař potvrdil, že Avatar 3 a části Avataru 4 natáčel souběžně s Avatarem 2, aby se ujistil, že postavy jsou správného věku.

 “Animace a živé natáčení Avataru 3 jsme dělali jako prolínající se produkci s Avatarem 2 a dokonce jsme natočili i část Avataru 4, protože všechny naše mladé postavy budou mít ve čtvrtém filmu velký časový skok,” vysvětlil James Cameron.

Co se během této doby stane, je tajemstvím, nicméně Cameron to trochu rozvedl. “Uvidíme je a pak odjedeme na šest let pryč a vrátíme se,” řekl o časovém skoku Avataru 4. “Část po časovém skoku jsme ještě nenatočili. Ta se bude natáčet až po vydání třetího dílu.”

Pravděpodobně tak mají dostatek času, aby lidské postavy mezi filmy přiměřeně zestárly – což pro jejich CGI kostýmy Na’vi není takový problém.

Ačkoli některé scény již byly natočeny, Cameron se ještě musí vypořádat s celým zbytkem filmu, který je stále na cestě k datu premiéry 21. prosince 2029. Producent Avataru Jon Landau však již dříve prozradil, že scény, které má na Avatarovi 4 hotové, zahrnují první akt filmu, a uvedl, že je již dokončen.

“Dokončili jsme většinu prvního dějství Avataru 4 a existovaly logistické důvody, proč jsme to museli udělat,” řekl Landau. “Navrhli jsme většinu celého filmu Avataru 4, ale ve skutečnosti jsme ho ještě celý nenatočili – jen první dějství.”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama