Kauza Apple vs. Epic Games pokračuje: Řeší se smazaný vývojářský účet v systému Applu
i Zdroj: Spite.cz / Copilot
Novinka Kauza Apple vs. Epic Games pokračuje: Řeší se smazaný vývojářský účet v systému Applu

Kauza Apple vs. Epic Games pokračuje: Řeší se smazaný vývojářský účet v systému Applu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 3. 2024 08:00

Společnost Apple stále neumožnila vrátit Fortnite na iOS, a aby toho nebylo málo, Epicu smazali vývojářský účet. Směrnice EU však zasahuje a nařizuje nápravu.

Reklama

Velký soudní a obchodní spor mezi společnostmi Apple a Epic Games se stále neblíží ke konci. Obě společnosti, především pak Apple, si nyní zahrává až na hraně zákona. Vše odstartovalo v roce 2020, kdy se vývojáři Fortnite Mobile pokoušeli o tah, kdy hráči budou kupovat herní měnu (V-Bucksy) přímo v menu hry, nikoliv přes oficiální bránu Applu, čímž přicházeli o značnou část peněz. Vše nakonec vyústilo v obrovský spor především poté, co Apple překročení jasně nastavených pravidel, odstranil hru z AppStore (stejně tak Android na Google Play).

Šéf Epic Games má jasno, kdy se vrátí Fortnite na iOS?
i Zdroj: Spite.cz ©

Šéf Epic Games má jasno, kdy se vrátí Fortnite na iOS?

Vrátí se Fortnite na naše telefony a tablety od Applu? Šéf Epic Games má jasný plán, jak to udělat, a kdy by to asi tak…

26. 1. 2024 14:40

Uběhly téměř čtyři roky od začátku této kauzy, kdy mezi tím proběhlo několik soudních tahanic, přesto se dodnes nic nevyřešilo, a to ani poté, co Epic Games vyhrálo prakticky každé sezení. Nicméně nyní to už vypadá nadějně. Podle zprávy Marka Gurmanna z agentury Bloomberg byl Apple donucen dodržovat pravidla digitálního trhu Evropské unie. To umožňuje společnosti Epic uzavřít vývojářskou smlouvu s Applem a získat tak přístup do vývojářského programu této společnosti.

Vrátí se Fortnite na iOS?

Podle pár měsíců starého vyjádření oficiálního účtu Fortnite, by se hra mohla na iOS vrátit ještě v letošním roce. A to i navzdory tomu, že Apple Epicu neumožnil vložit hru do AppStore. Plánují toho dosáhnout tím, že vydají aplikaci Epic Games Store přímo do oficiálního obchodu App Store, a přes niž by hráči získali přístup k Fortnite. Doufejme, že se to podaří a fanoušci mobilní verze se brzy dočkají návratu hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama