Kingdom Come: Deliverance 2 mohlo stát téměř 1 miliardu korun
i Zdroj: Warhorse Studios
KCD2 Novinka Kingdom Come: Deliverance 2 mohlo stát téměř 1 miliardu korun

Kingdom Come: Deliverance 2 mohlo stát téměř 1 miliardu korun

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 5. 2024 07:00

Pravděpodobně nejdražší hrou v historii České republiky je Kingdom Come: Deliverance 2. Šéf studia Warhorse naznačil v jednom z rozhovorů, jak vysoké byly náklady na vývoj.

Reklama

Uběhlo nám několik dnů a my pro vás máme další zajímavosti ohledně vývoje ambiciózní české RPG hry Kingdom Come: Deliverance 2. CEO společnosti Warhorse Studios Martin Frývaldský v rozhovoru pro magazín CzechCrunch prozradil pár podrobností, které by vás mohli zajímat.

Martin zopakoval co již nějakou dobu víme, druhý díl bude dvakrát větší, co se týče otevřeného světa, obsahuje několikahodinové filmové scény, delší bude také příběh a hra nabídne nové mechaniky a možnosti. Nicméně na tomto všem pracovalo - a stále pracuje zhruba 250 lidí, zatím co na jedničce z roku 2018 pracovalo “pouze” asi 130 lidí. Je tak 100 procentní, že budget musel být mnohem vyšší, než v případě 1. dílu. Přímo to nyní také potvrdil sám Frývaldský, který řekl, že:

Jsou to vysoké stovky milionů korun. V globálním měřítku si umím představit, že za cenu Kingdom Come 2 by se dal natočit středněrozpočtový hollywoodský film nebo třeba celý seriál na Netflixu.

To by zhruba odpovídalo nadpisu dnešního článku, že Kingdom Come: Deliverance 2 mohlo klidně stát až 1 miliardu korun. Každopádně jak správně podotýká autor rozhovoru, Michal Mančař, seriál na Netflixu může vyjít zhruba na 800 milionů korun, což není zrovna málo a velmi pravděpodobně jde o nejdražší českou hru v historii.

Kingdom Come: Deliverance 2

Vaše činy utvářejí Jindřicha osud a to, jak na něj bude svět reagovat. Volně přizpůsobíme jeho vzhled, dovednosti a vybavení a zároveň zaujmeme morální postoj k událostem kolem nás. Cestujte po celé zemi a zapojte se do jedinečných činností, jako je kovářství a lukostřelba, abyste se skutečně ponořili do tohoto pulzujícího regionu Evropy, který si vaše činy bude navždy pamatovat.

I ve druhém díle narazíme na spoustu známých, historických postav, stejně tak těch náhodných, kteří zrovna putují světem, či obyvatele vesnic a hradů. S téměř každou postavou si už po vzoru prvního dílu budeme moct promluvit a získat nové informace, nebo se zkrátka dozvíme nějakou tu zajímavost. A pozor, chybět nebudou ani oblíbené lázně - však víte.

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde ještě v průběhu letošního roku ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S včetně českého dabingu a titulek. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama