Marathon prý kvůli neúspěchu Concordu projde velkými změnami
i Zdroj: Bungie, Inc.
Marathon Novinka Marathon prý kvůli neúspěchu Concordu projde velkými změnami

Marathon prý kvůli neúspěchu Concordu projde velkými změnami

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Marathon bude i kvůli velkému neúspěchu hry Concord výrazně přepracován. I ten ale údajně vyjde na 40 dolarů. Venku je spousta nových informací.

Reklama

Společnost Sony před nedávnem oznámila, že se již nebude soustředit pouze na příběhové hry pro jednoho hráče, ale že se jejich studia pustí i do live-service a klasických multiplayerových her, tvrdilo se, že jich je ve vývoji hned 12 a že vyjdou do roku 2026. Zmínit můžeme například tu nejočekávanější - The Last of Us Factions, které se však nakonec nestihlo ani oficiálně představit a bylo po zvážení nejvyšších zrušeno. Zachovalo se jen několik artworků a informací. Zrušena pak byla i multiplayerová hra Spider-Man - mrkněte na záběry zde. Zapomenout nesmíme ani na údajně připravovanou live-service hru od Bend Studia nebo nedávno oznámené Fairgame$.

PlayStation chce do dubna 2026 vydat 12 live-service her
i Zdroj: PlayStation

PlayStation chce do dubna 2026 vydat 12 live-service her

Ačkoliv to poslední dobou s hrami od PlayStation Studios vázne, v následujících letech bychom se mohli dočkat spousty…

Vzniká také MMORPG hra ze světa Horizon, které se prozatím studio věnuje a údajně ji zrušení nehrozí, nicméně co je dnes, nemusí být zítra. Oficiálně pak víme i o extrakční hře Marathon od amerického studia Bungie, tvůrců série Destiny. Hra byla oznámena v květnu 2023, avšak bez jakýchkoliv detailů. Proběhnout dokonce měly první testovací fáze, ty se však testerům příliš nezamlouvaly, od té doby jakoby se po Marathonu slehla zem - dokonce již někteří spekulovali o zrušení.

Nakonec k tomu sice nedojde, ale hra bude výrazně přepracována. Na vývoji se má podílet tým, který stojí za úspěchem hry Helldivers 2, a který si získal pozornost díky svému předchozímu hitu. Hra Marathon prý obdrží pouze jednu velkou mapu, battle pass a bude stát 40 dolarů, podobně jako neúspěšný Concord. Právě kvůli neúspěchu hry Concord budou v Marathonu provedeny významné změny. Nový zdroj nyní přinesl zásadní informace.

Vývoj hry Marathon provázely problémy už dlouho před finančním neúspěchem Concord. Testování mezi hráči Destiny, Tarkov a Hunt: Showdown přinášelo převážně negativní zpětnou vazbu, a projekt procházel neustálými změnami vizí a týmů. V aktuální podobě bude hra vydána, ale v menším rozsahu než původně slibováno, s jedinou pevnou mapou a prvky podobnými režimu Survival z The Division. Postavy byly změněny na "archetypy" podobné systému z Destiny. Plánuje se také propojení s Destiny formou odemykatelného kosmetického obsahu. V rámci vývoje došlo k vylepšení enginu, což umožňuje rychlejší úpravy herního světa. Hra se zaměří na PvE s nepřátelskými roboty a faunou, a nabídne i denní výzvy a možnost hraní ve dvojicích či trojicích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama