Microsoft by kompletně mohl opustit Velkou Británii, ta jediná blokuje akvizici Xbox a Activision Blizzard
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft by kompletně mohl opustit Velkou Británii, ta jediná blokuje akvizici Xbox a Activision Blizzard

Microsoft by kompletně mohl opustit Velkou Británii, ta jediná blokuje akvizici Xbox a Activision Blizzard

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 6. 2023 10:41

Microsoft má plán, pokud Velká Británie nepovolí jako jediná akvizici s Activision Blizzard. Na ostrovy se chystá sám prezident Microsoftu Brad Smith, který se pokusí regulačnímu úřadu vše vysvětlit a přesvědčit jej.

Reklama

Microsoftu se stále nedaří dokončit obchod se společností Activision Blizzard, můžou za to neustálé spory s konkurenční Sony, které se obchod rozhodně nelíbí a dělá vše proto, aby k dokončení ani nedošlo. Sony má s akvizicí jediný problém, bojí se o značku Call of Duty, která patří mezi nejpopulárnější herní franšízy, které tu kdy byly a to i navzdory slibu, že Call of Duty bude nadále vycházet na PlayStation. Dalším problémem je regulační rada ve Velké Británii, která obchod nechce schválit - jako jediná z celého světa. 

Microsoft koupil Activision Blizzard
i Zdroj: Spite.cz

Microsoft koupil Activision Blizzard

Historický moment pro Microsoft, ale i hráče. Activision Blizzard a všechny jejich značky nyní spadají pod Xbox Game Studios.

19. 1. 2022 10:04

Jelikož jde o obchod, kde má Microsoft zaplatit obrovských 69 miliard dolarů, je potřeba, aby jej schválily příslušné orgány po celém světě, což se stalo. Problém s akvizicí nemá Čína, Evropská rada, Japonsko, Brazílie a dalších desítky zemí, stejně tak řada herních společností, jako například Ubisoft, Nintendo a další. Je tu ale pravděpodobně jediný - poslední problém, akvizici na poslední chvíli zablokovala rada Velké Británie. A vedení Microsoftu nejspíše dochází trpělivost, sám prezident společnosti se chystá na ostrovy, kde bude mimo jiné řešit schválení obchodu. Pokud se ani tak nic nevyřeší, Microsoft může z Británie kompletně odejít a tím se zbavit neschopného regulačního úřadu, a následně dokončit akvizici. Bude zajímavé sledovat, co prezident Microsoftu Brad Smith vyřeší během své návštěvy v Británii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama