Microsoft nabídl Sony Call of Duty na 10 let, co na to Sony?
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Microsoft nabídl Sony Call of Duty na 10 let, co na to Sony?

Microsoft nabídl Sony Call of Duty na 10 let, co na to Sony?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 11. 2022 12:06

Svět nyní řeší obchod mezi Microsoftem a Activisionem, ten se však nelíbí Sony, která nechce přijít o Call of Duty.

Reklama

V lednu letošního roku Microsoft doslova šokoval svět. Oznámil, že kupuje společnost Activision Blizzard za historicky největších 70 miliard dolarů. Pokud by tento obchod vyšel, Microsoft by pod svá křídla získal značky jako Call of Duty, Diablo, Warcraft, StarCraft, Overwatch a spousty dalších. S tímto obchodem však musí souhlasit regulační rada ve skoro 20 státech po celém světě, stejně tak jiná velká studia.

Dodnes s tím problém nikdo neměl, až na společnost Sony. Ta se obává toho, že přijde o sérii Call of Duty, která je na platformě PlayStation velmi dobře prodávaná a oblíbená. Sony doslova bojuje za to, aby obchod mezi Microsoftem a Activisionem nevyšel, přesto tomu pravděpodobně nezabrání. Phil Spencer, šéf Xbox divize již několikrát řekl, že Call of Duty a stejně tak jiné značky, bude nadále vydávat i na konzole PlayStation a další.

Dnes se objevila zpráva, že Microsoft kontaktoval Sony s tím, že je ochotný nabídnout smlouvu, ve které bude jasně uvedeno, že Call of Duty bude dalších 10 let vycházet i na konzole PlayStation, nicméně vedení Sony o tom nechce nic slyšet. Vedení Microsoftu pak uvedlo, že nekoupilo tato studia od Activision Blizzard kvůli poškození svého konkuenta Sony, hlavním cílem bylo, aby tato studia nezískala taková společnost, která by je doslova zničila (pravděpodobně tím Microsoft myslí například giganty jako Tencent apod.).

Pokud vše půjde podle plánu, Activision Blizzard bude Microsoftu patřit už v březnu 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama