Microsoft ještě letos uvede novou herní konzoli, mluví se o handheldu
i Zdroj: Spite.cz / Copilot
Novinka Microsoft ještě letos uvede novou herní konzoli, mluví se o handheldu

Microsoft ještě letos uvede novou herní konzoli, mluví se o handheldu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 2. 2024 12:00

Microsoft během nedávného oficiálního podcastu oznámil, že ještě v průběhu letošního roku uvede novou konzoli. Podle spekulací půjde o ruční zařízení ve stylu Steam Deck.

Reklama

Vedení divize Xboxu, kde působí Phil Spencer, Matt Booty a Sarah Bondová, se minulý týden ve čtvrtek oficiálně vyjádřilo k budoucnosti značky Xbox. Posledních několik týdnů se totiž stále častěji spekulovalo o dvou zásadních krocích: Xbox zruší výrobu konzole a bude se věnovat pouze vývoji her, nebo že všechny velké značky zamíří na konkurenční konzoli PlayStation 5. Výše zmíněná trojice tak uspořádala oficiální podcast, kde se ke všemu vyjádřila.

V první řadě hráče uklidnili, když ještě před zahájením konference oznámili, že Microsoft nehodlá ukončit výrobu konzole Xbox, a že na konkurenční PS5 zamíří jen čtveřice videoher. Podle insiderů má jít o Sea of Thieves, Grounded, Hi-Fi Rush a Pentiment.

Microsoft chystá novou konzoli

Během podcastu ale zazněla ještě jedna zásadní informace, o které jste pravděpodobně neslyšeli. Xbox chystá zbrusu novou konzoli, kterou vydá ještě v letošním roce. Podle všeho nepůjde o nástupce Series X/S ani žádnou Pro verzi, nýbrž o ruční konzoli (díky PC Tuning).

Investujeme také do nové generace a soustředíme se na to, abychom dosáhli největšího technického skoku, jaký jste kdy v rámci generací hardwaru viděli,

řekla Sarah Bondová. Bude opravdu zajímavé, s čím Xbox přijde, zdali půjde o přímou konkurenci pro Steam Deck nebo jen zařízení PlayStation Portal. A jak byste si takovou ruční konzoli od Microsoftu představovali vy? Dejte nám vědět do komentářů. My vše budeme sledovat a popravdě, nemůžeme se dočkat prvních informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama