Multiplayerové Far Cry bude založené na extrakci, říká Tom Henderson
i Zdroj: Ubisoft Studio
Novinka Multiplayerové Far Cry bude založené na extrakci, říká Tom Henderson

Multiplayerové Far Cry bude založené na extrakci, říká Tom Henderson

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

23. 10. 2023 11:00

Důvěryhodný insider Tom Henderson prozradil pár zajímavostí ohledně chystaného multiplayerového projektu Far Cry. Půjde prý o extrakční střílečku, která nás vezme na fiktivní místo Alashnica (lokace někde na Aljašce).

Reklama

Ubisoft mimo jiné pracuje na několika projektech ze série Far Cry. V jednom případě jde o plnohodnotnou hru s příběhem pro jednoho hráče, o té jsme psali teprve nedávno v rozsáhlém článku. Fa Cry 7 prý přejde na nový engine, zachraňovat máme svoji rodinu a dočkáme se nových mechanik - v článku toho najdete podstatně více. Datum vydání je údajně naplánované na konec roku 2025.

V dalším případě jde čistě o multiplayerový projekt - o tom jsme až dodnes nevěděli vůbec nic. Teď díky článku insidera Tom Hendersona víme, že Ubisoft připravuje extrakční střílečku po vzoru her Call of Duty: Warzone, Hunt: Showdown či Escape from Tarkov.

Jde o střílečku založenou na extrakci zasazenou do fiktivního aljašského prostředí s názvem Alashnica,

prozradil důvěryhodný a prozatím neomylný insider Tom Henderson. A jak už to v extrakčních hrách bývá, i zde máme mít svůj úkryt, který poslouží i jako úschovna zbraní a předmětů, které najdeme, popř. vyrobíme. Ten budeme moct využívat jak sólo, tak i s přáteli, se kterými pak můžeme společně procházet světem a sbírat vybavení. Nutno podotknout, že v tomto druhu her je velkou výhodou hrát v partě lidí, cestou za svými úkoly totiž můžeme narazit i na několika členný tým online hráčů.

Henderson zároveň potvrdil starší spekulace, které zmiňovaly hru zasazenou do aljašského prostředí. Součástí hry samozřejmě bude levelování, obchodování a výroba předmětů. A to například z kůží zvířat, které potkáme volně ve světě. 

Multiplayerové Far Cry má být naplánované na rok 2024, oznámení tak nebude daleko! Jednou z příležitostí, kdy hru představit bude letošní The Game Awards 2023. Otázkou pak ještě zůstává, půjde o free-to-play hru stejně jako u dalších, konkurenčních her, které jsme zmínili výše? Uvidíme, dávalo by to ale smysl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama