Unikly podrobnosti o Far Cry 7: Hra přechází na Snowdrop engine, nabídne až 72 hodin a vyjde koncem roku 2025
i Zdroj: Ubisoft Montreal
Far Cry 7 Novinka Unikly podrobnosti o Far Cry 7: Hra přechází na Snowdrop engine, nabídne až 72 hodin a vyjde koncem roku 2025

Unikly podrobnosti o Far Cry 7: Hra přechází na Snowdrop engine, nabídne až 72 hodin a vyjde koncem roku 2025

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 9. 2023 07:00

Tom Henderson přišel s rozsáhlými informacemi o údajném pokračování série Far Cry. Promluvil o názvu, prozradil hlavní zápletku příběhu, řekl něco málo o přechodu na nový engine a uvedl datum vydání. Veškeré podrobnosti v článku.

Reklama

Jednou ze sérií Ubisoftu, která rozhodně neplánuje skončit, je populární akce Far Cry. Poslední díl se příliš nevydařil a francouzský gigant si bohužel, pokazil reputaci (opět). Šestý díl nedopadl dle předpokladů, což se ve výsledku ukázalo i ve finálních recenzích. Jde o jeden z nejhůře hodnocených dílů celé série, Far Cry 6 si odneslo pouze 7.6 / 10.

Je co napravovat a Ubisoft to dobře ví. S jakými novinkami se chystá přijít? To prozradil známý a velmi důvěryhodný insider Tom Henderson, který je zkrátka zárukou dobrých informací. 

Název dalšího Far Cry?

Zprvu se mluvilo o klasickém číslování, tedy Far Cry 7. Nicméně v červenci letošního roku se objevila informace, že další díl vyjde pod názvem Far Cry: Rise. To nyní sám Henderson popřel a uvedl, že dalším dílem bude klasicky Far Cry 7. Aktuálně je ve vývoji pod pracovním názvem “Project Blackbird”

Přechod na nový engine

Henderson tvrdí, že série konečně opustí Dunia Engine a přejde na Snowdrop Engine. Dobrá zpráva? Rozhodně. Snowdrop již několikrát dokázalo, že jde o velmi dobrý a propracovaný engine. Ten využilo a využije hned několik kvalitních her, jako například:

  • The Division
  • The Division 2
  • XDefiant
  • Avatar: Frontiers of Pandora
  • Star Wars: Outlaws

Far Cry využívalo Dunia Engine prakticky od začátku, v základech jde o CryEngine od německé společnosti Crytek. Bohužel na něm již bylo v posledních letech znát, že potřebuje velkou inovaci a údržbu. Ta ale asi nepřijde, Ubisoft měl rozhodnout v přechod na něco lepšího - Snowdrop. Ten vznikl ve studiu Massive.

Herní doba Far Cry 7

Každý plnohodnotný díl Far Cry hráče vyšel na desítky hodin. Velké otevřené světy nabízely desítky hlavních misí a možná stovky vedlejších úkolů. Herní čas se každým dílem posouvá, například ke 100% dohrání Far Cry 5 jsme potřebovali 46 hodin, k Far Cry 6 už 60 hodin. A posunout se to má i tentokrát. Far Cry 7 nás údajně vyjde až na 72 hodin herní doby.

Série Far Cry má nového šéfa, tým povede autor příběhu Far Cry 5
i Zdroj: Ubisoft Studio

Série Far Cry má nového šéfa, tým povede autor příběhu Far Cry 5

Far Cry jednoznačně potřebuje změnu, poslední dva díly jasně ukázaly, že kvalita série padá strmě dolů. S tím by mohl pomoct…

12. 8. 2023 15:00

Příběh Far Cry 7

V novém Far Cry budeme zachraňovat svoji unesenou rodinu. Příběh má být nelineární, což znamená, že bude jen na nás, jakého člena rodiny zachráníme jako první. Může však nastat chvíle, kdy člen naší rodiny zemře, což razantně změní průběh celého děje. Na záchranu jednoho z členů má být vyhrazen předem daný čas, pokud doprší, člen zemře. Čas se pak má pozastavit pouze ve chvíli, kdy vejdeme do jednoho z úkrytů. Nalézt naši rodinu nám pak mohou pomoct dokonce sami nepřátelé, a to díky nové mechanice výslechu. Říct však nemusejí pravdu a mohou lhát, někteří však vyzradí každé tajemství.

Datum vydání

Henderson v závěru prozradil, že Far Cry 7 vyjde na podzim 2025, což je o rok déle, než se původně tvrdilo. Je pak samozřejmě jisté, že se hra podívá poprvé pouze na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. K oznámení hry by pak mohlo dojít začátkem roku 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama