Naše dojmy z Dying Light: The Beast: Viděli jsme exkluzivní záběry
i Zdroj: Techland
Dying Light Novinka Naše dojmy z Dying Light: The Beast: Viděli jsme exkluzivní záběry

Naše dojmy z Dying Light: The Beast: Viděli jsme exkluzivní záběry

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Viděli jsme 45 minut dlouhé demo z Dying Light: The Beast a jsme z něj nadšení. Přinášíme exkluzivní informace přímo z Gamescomu. Jak dlouho ve hře strávíme?

Reklama

V úterý v noci jsme vám přinesli prakticky ihned po oznámení nového Dying Light první dostupné informace. Dozvěděli jsme se několik zásadních faktů. Jedním z nich je rozhodně návrat oblíbeného agenta Cranea, kterého mohou hráči znát z prvního dílu. Pro něj příběh nedopadl zrovna dvakrát dobře, byl nakažen a přesunut do izolace. Druhý díl už se věnoval novému hrdinovi, nicméně tvůrci se vrací ke Craneovi a chtějí pokračovat v jeho příběhu. Crane uteče z laboratoří, kde byl vězněn pro účely testování. Po 13 letech v zajetí se vydává se do nedalekého venkova. 

Oznámení nového standalone dílu, který měl být údajně DLC balíčkem pro 2. díl, doprovodil tradiční trailer, ten však zdaleka neukázal to, co jsem já osobně viděl během konference na Gamescomu 2024.

Naše dojmy

Po velmi vřelém uvítání přímo zástupci Techlandu jsme byli svědky dema, který hrál jeden ze zaměstnanců živě přímo před námi, přičemž celou zhruba 45minutovou cestu komentoval. Vše začalo těsně před svítáním, přičemž po chvíli zazvonily hodinky a to znamená jediné: přichází čas nočních monster, se kterými se tváří v tvář setkat nechceme. Ano, myslíme tím Volatiles - velmi silné zombíky, kteří jsou náchylní vůči slunečnímu světlu a UV - ty jistě dobře znáte a tipuji, několikrát i vám udělali problémy. Pro připomenutí přidávám obrázek, ovšem v dojmech pokračujeme.

Naše dojmy z Dying Light: The Beast: Viděli jsme exkluzivní záběry
i Zdroj: Techland

Prvních pár minut bylo věnováno nenápadnému průzkumu, během kterého jsem si všiml zásadní změny – zombíci si vás tolik nevšímají. Nějakou dobu vás ignorují, samozřejmě v závislosti na vzdálenosti. Brzy však přišla tma, a s ní se začali objevovat Volatiles - s těmito nepřáteli nemá smysl bojovat, a tak přišel na řadu stealth a hledání úkrytů ve vysoké trávě, které bylo všude dost. Crane nechal všechny nepřátele těsně projít a pokračoval dál, až narazil na nezabezpečenou základnu. Pokusil se ji zajistit, ale narazil na několik běžných zombíků, které zvládl jednoduše zlikvidovat mačetou. Pokud jste hráli předchozí díly, víte, že je potřeba zabezpečit vchody třeba skříněmi a spustit UV světla. Jenže zde byla rozvodna poškozena (jak překvapivé), takže se Crane vydal po kabelu až ke zdroji, kde bylo nutné vyměnit pojistku. Tentokrát byla podstatně dál než v minulých dílech a nebyla k nalezení hned za prvními dveřmi. Crane musel projít šachtou, kde narazil na další zombíky, včetně silnějšího a chytřejšího nepřítele. Naštěstí měl střelnou zbraň a zvládl ho eliminovat. Atmosféra v této fázi byla neuvěřitelná a často mi běhal mráz po zádech.

Celá tato výprava měla jediný cíl: zabít bosse. Úkolem bylo umístit barel do stojanu, který rozprášil nespecifikovanou chemikálii po okolí a vylákal bosse – obrovského, asi pětimetrového šílence, který na vás ihned zaútočil a hodil po vás automobil. Pak přišla na řadu nejnudnější část celého dema – souboj. Crane ubral zhruba polovinu bossova zdraví pomocí útočné pušky a brokovnice, ale nakonec mu došla munice. Přemýšlel jsem, jak dál, protože takového šílence přece nelze jen tak zlikvidovat. Boss byl velmi hbitý a silný. Nakonec však Crane aktivoval své nové speciální schopnosti a proměnil se v bestii, která ho učinila téměř nesmrtelným. V těle zombíka pak bosse dorazil vlastníma rukama. Pokud bych měl vše shrnout: půjde o klasické Dying Light, jak jej známe, ovšem grafika se zdá být na špičkové úrovni, to se samé se dá říct audiovizuálu, velkou změnou však bude charakter a nové schopnosti hlavního hrdiny. 

Dying Light: The Beast

Dying Light: The Beast je napínavé samostatné zombie dobrodružství, které se odehrává v propracované venkovské oblasti. Hraj za Kylea Cranea, legendárního hrdinu, který se po letech brutálních experimentů dostane na svobodu a teď si musí uvědomit, že v sázce je víc než jen pomsta. Techland nám oznámil, že v The Beast mohou hráči strávit zhruba 18 až 20 hodin, nebude to tedy klasický velký díl, ale menší spin-off, jak jej mimochodem i prezentují.

Dying Light: The Beast prozatím nemá ani přibližně dané datum vydání, nicméně tvůrci říkají: vyjde již brzy! Zdali to ale bude ještě letos, těžko říct. Každopádně toto standalone DLC očekávejte na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, doufejme navíc, že v češtině.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama