Nebýt rozhodnutí PlayStationu, Days Gone 2 mohlo být už měsíc venku, nechal se slyšet jeden z tvůrců
i Zdroj: Bend Studio
Novinka Nebýt rozhodnutí PlayStationu, Days Gone 2 mohlo být už měsíc venku, nechal se slyšet jeden z tvůrců

Nebýt rozhodnutí PlayStationu, Days Gone 2 mohlo být už měsíc venku, nechal se slyšet jeden z tvůrců

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 5. 2023 11:30

Původní tvůrce hry Days Gone byl z nedávné konference PlayStation Showcase 2023 zklamaný, na Twitteru napsal, že kdyby vývoj Days Gone 2 pokračoval dle plánů, mohl být už měsíc venku.

Reklama

Když se objevily první informace o zrušeném vývoji Days Gone 2, hráči byli zklamaní, včetně mě osobně, Days Gone jsem si užil a musel dohrát na 100 procent. Ačkoliv nešlo o hru, kterou bych zařadil do TOP10, rozhodně patřila mezi ty lepší. Dlouho se řešilo, proč PlayStation v roce 2021 zrušil vývoj, dnes už známe hned několik důvodů. Vývoj údajně trval příliš dlouho, stál více než bylo v plánu a ještě neobdržel tak dobrá hodnocení v recenzích (7.1 / 10, my bychom dali minimálně 8 / 10), které zkrátka PlayStation vyžadoval, za hřebíček do rakve pravděpodobně mohl i nízký prodej hry. Days Gone 2 tak bylo zrušeno a Bend Studio se pustilo do zbrusu nového projektu.

Zrušení Days Gone 2 stále nemůže překousnout původní tvůrce hry, Jeff Ross. Ten Bend Studio opustil, stejně tak dalších desítky vývojářů prakticky ihned po vydání Days Gone. Na Twitteru před několika dny, během akce PlayStation Showcase 2023 na Twitteru prohlásil.

Když vidím PlayStation Showcase, jsem naštvaný. Jen mi to připomíná, že Days Gone 2 mohlo být už měsíc venku

Zdá se, že Days Gone 2 bylo v nějaké pokročilejší fázi vývoje, podle jeho zprávy lze usuzovat, že kdyby vše šlo podle plánu, hry jsme se klidně mohli dočkat již v první polovině roku 2023, velká škoda! Takové vydání by dnes rozhodně pomohlo i PlayStationu, který má pro letošní rok naplánovaných jen minimálně exkluzivit. 

Na čem aktuálně pracuje Bend Studio nevíme, dlouhodobě se mluví o stealth akci s otevřeným světem, údajně se zde mají použít nějaké mechaniky ze zrušeného Days Gone 2. K oznámení hry dojde v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama