Není tomu snad konce. Microsoft hodlá propustit víc jak 600 zaměstnanců z oblasti her
i Zdroj: Microsoft
Novinka Není tomu snad konce. Microsoft hodlá propustit víc jak 600 zaměstnanců z oblasti her

Není tomu snad konce. Microsoft hodlá propustit víc jak 600 zaměstnanců z oblasti her

David Vondráček

David Vondráček

Platformy Xbox Xbox

Microsoft pokračuje ve velkých redukcích v oblasti vývoje her. Po propuštění více než dvou tisíc zaměstnanců a zrušení několika studií přistupuje k dalšímu velkému propouštění.

Reklama

Microsoft jen rok zpátky uzavřel největší obchod v dějinách videoher. Koupil společnost Activision Blizzard za astronomických 70 miliard dolarů. Od té doby probíhají "čistky" a redukce nejen studií, která pracovala na různých hrách, ale i zaměstnanců.

Pro shrnutí: V lednu Microsoft propustil téměř 2 000 lidí. V květnu pak byla rozpuštěna interní studia Tango Gameworks, Arkane Austin, Roundhouse Games a Alpha Dog Games. Ani to nestačilo, a šéf herní divize Phil Spencer nyní oznámil, že o práci přijde dalších 650 lidí, většinou ze společnosti Activision Blizzard. Důvod?  Uspořádání podnikání tak, aby bylo dlouhodobě úspěšné. Ať už to znamená cokoliv, brzy tak přijde další vlna propouštění. Většinou půjde o zaměstnance Activision Blizzard, kteří vykonávali podpůrné nebo administrativní role. Škrty se mají týkat i dvou mobilních studií Activisionu. No, Microsoft se s tím opravdu nepáře.

Xbox Series X
i Zdroj: Microsoft
Xbox Series X

Hráči si však mohou oddechnout, protože toto propouštění by nemělo mít vliv na hry, které jsou již v plánu nebo ve vývoji. Ať už jde o tituly jako Stalker 2, Indiana Jones či Avowed. Také další hry současné i budoucí být nijak ohroženy nemají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama