Neviditelnost a převtělování: Vyzkoušeli jsme adventuru Unknown 9: Awakening
i Zdroj: Reflector Entertainment
Unknown 9 Novinka Neviditelnost a převtělování: Vyzkoušeli jsme adventuru Unknown 9: Awakening

Neviditelnost a převtělování: Vyzkoušeli jsme adventuru Unknown 9: Awakening

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Během Gamescomu 2024 jsme se šli podívat i na akční adventuru Unknown 9: Awakening. Stánek bez fronty nám však už předem naznačil, o jak "kvalitní" hru asi půjde.

Reklama

Během návštěvy v Kolíně nad Rýnem, kde jsme byli součástí Gamescomu 2024, jsme se s kolegy vrhli na spoustu zajímavých her. Cestou jsem já osobně narazil na akční adventuru Unknown 9: Awakening od studia Reflector Entertainment, která se mimochodem od prvního traileru z roku 2020 tvářila jako velmi ambiciózní, až dokonce jako jedna z nejočekávanějších adventur. Nicméně už při příchodu k obrovskému stánku nám přišlo podezřelé, že se na Awakining nestojí téměř žádná fronta - ihned jsme tak zjistili, proč.

Hned na úvod jsme při zmáčknutí “start” dostali asi 10 minutový trial, aniž by nás na něj někdo připravil, doslova nikdo u herní stanice nevěděl, že nehraje osobně, ale kouká na nahrané video, které nejde přeskočit. Tento menší fail však musíme přehlédnout, ovšem pojďme k samotné hře. 

Celé demo začínalo naprosto podivně na nějakém horském dvorku v menší vesničce, kde jsme se ihned ujali hlavní Indické hrdinky jménem Haroona. Do této chvíle jsme nevěděli absolutně proč jsme na tomto místě ani co máme dělat. Nicméně to jsme rychle poznali. Ze skály začali bez váhání seskakovat nepřátelé, kteří se do nás velmi rychle pustili. Na řadu tak přišla soubojová část, která by měla v případě Unknown 9: Awakening hrát velkou roli. Tady jsme ale všichni rychle narazili. Soubojový systém je o jedné jediné animaci/ráně, která navíc nepřátele příliš nezraní, na řadu tak přichází avizované převtělování. To sice vypadá dobře a podobné mechaniky já osobně mám v hrách rád, ovšem v případě Awakening je to čistá tragédie. Pojďme si alespoň rozebrat, co takové převtělení nabídne. Ve chvíli, kdy se dostanete do těla svého nepřítele, máte k dispozici jeho zbraně na časově omezenou dobu. Ty můžete využít k vlastnímu prospěchu a namířit zbraň proti dalšímu nepříteli, ve kterého se následně jedním “kliknutím” též můžete převtělit a pokračovat. I tak ale ve finále všem uberete jen pár procent života a neskutečně trapný soubojový systém můžete opakovat. To je bohužel všem, co demo nabídlo, pokud se vám tedy podařilo po 15 minutách zneškodnit všechny nepřátele.

Neviditelnost a převtělování: Vyzkoušeli jsme adventuru Unknown 9: Awakening
i Zdroj: Reflector Entertainment

Demo Unknown 9: Awakening patřilo rozhodně mezi nejslabší ukázky, které jsem si mohl osobně vyzkoušet. Absolutně nedokážu pochopit, jak toto vydavatelství Bandai Namco dovolí vydat. Unknown 9 by mělo dorazit již 18. října 2024 ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, bohužel se ale podívá i na starší generaci PlayStation 4 a Xbox One - což doslova bylo znát, celkově mechanismy, animacemi i grafická stránka připomínala zlaté časy éry mezi PS3 a PS4. Jestliže se ptáte na známkování, rozhodně bych hře nedal více než 5 / 10. Uvidíme však, co nabídne finální verze v říjnu.

Unknown 9: Awakening 

"Hrajete za kvestorku Haroonu s vrozenou schopností cestovat do záhadné dimenze zvané Ohyb, která se s tou naší překrývá. Na své výpravě za mocnými skrytými vědomostmi se Haroona naučí dokonale využívat svého unikátního spojení s Ohybem i v našem světě… Takováto moc však nezůstane bez povšimnutí a Haroona se rychle stává cílem odštěpené frakce Nadřazených, kteří chtějí využít Ohybu ke změně průběhu lidské historie." Stojí v oficiálním popisku hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama