Nintendo a The Pokémon Company podávají žalobu na Palworld
i Zdroj: The Pokémon Company
Palworld Novinka Nintendo a The Pokémon Company podávají žalobu na Palworld

Nintendo a The Pokémon Company podávají žalobu na Palworld

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Byla to jen otázka času. Společnosti Nintendo a The Pokémon Company oficiálně podaly žalobu na hru Palworld, která údajně vykradla Pokémony a porušuje autorská práva.

Reklama

Už to skoro vypadalo, že to Nintendo neplánuje řešit, ale přece jen přichází oznámení, že hru Palworld, která měla “vykrást” svět Pokémonů, oficiálně žalují. Nějaké náznaky, že by k tomuto kroku mohlo někdy dojít, se objevily již prakticky ihned po vydání hry v lednu, kdy dorazila v rámci předběžného přístupu na PC, Xbox Series X/S a Xbox One. 

Vyjádření Nintenda

Tato žaloba se domáhá soudního příkazu proti porušení a náhrady škod na základě toho, že Palworld, hra vyvinutá a vydaná žalovanou stranou, porušuje četná patentová práva. Nintendo bude i nadále podnikat nezbytná opatření proti jakémukoli porušení svých práv k duševnímu vlastnictví, včetně samotné značky Nintendo, aby ochránila duševní vlastnictví, na jehož vytvoření v průběhu let tvrdě pracovala.

Co bude dál? Pravděpodobně brzy na území Japonska dojde k soudnímu řízení a posudkům, kde se prozkoumá, zdali Palworld, který má za 9 měsíců od vydání přes 25 milionů hráčů, porušuje autorská práva a skutečně si bere více než jen inspiraci z legendárních Pokémonů. 

Nemusíme spekulovat o tom, že Palworld skutečně svět Pokémon připomíná, ať už samotným vzhledem/designem, stovky Palů/Pokémonů, kteří jsou si skutečně velmi podobní - ať už vzhledem nebo útoky, tak PalBallů, které fungují naprosto stejně jako PokéBally. Bude zajímavé sledovat, jak se kauza posune dál a jak se k tomu vyjádří žalované studio Pocket Pair. O dalších informacích vás budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama