Nový Battlefield slibuje návrat ke kořenům, venku je první obrázek
i Zdroj: EA DICE
Novinka Nový Battlefield slibuje návrat ke kořenům, venku je první obrázek

Nový Battlefield slibuje návrat ke kořenům, venku je první obrázek

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Nový díl série Battlefield nás vezme do moderního prostředí a nabídne pokročilou destrukci. "Chceme se vrátit ke kořenům BF3 a BF4," uvedl jeden z šéfů Electronic Arts.

Reklama

Poslední díl Battlefieldu vyšel před téměř třemi lety, od té doby, ačkoliv Battlefield 2042 neměl příliš dobrý start a recenze, studio DICE pravidelně zásobuje hru novými aktualizacemi a obsahem. Popravdě jsme takhle dlouhou podporu nečekali. Přesto není tajemstvím, že již vzniká nový díl, potvrdilo to před nějakou dobou oficiálně Electronic Arts.

Dnes tu máme první detaily, se kterými přišel zahraniční web IGN, jenž se mu s podrobnostmi svěřil Vince Zampella. Ten v první řadě prozradil, že se hráči i tentokrát podívají do moderního prostředí. Není však jasné, zdali půjde o brzkou budoucnost jako v případě zmíněného 2042, popravdě to ale neočekáváme, odezva komunity totiž nebyla příliš kladná, ovšem nastínil náklonost k perfektním dílům Battlefield 3 a Battlefield 4, které jsou komunitou označovány za jedny z nejlepších celé série.

Chtěl bych říct, že pokud se podíváme na zlatou éru Battlefieldu, byla to doba Battlefield 3 a Battlefield 4, kdy vše bylo moderní a skvěle fungovalo. Myslím, že bychom se měli vrátit k tomu, co Battlefield skutečně je, udělat to opravdu výborně, a pak uvidíme, kam se hra bude vyvíjet dál. Pro mě jsou vrcholem série právě Battlefield 3 a 4.

Vince Zampella se také vyjádřil k počtu hráčů na jedné mapě. Uznal, že hráči mají rádi velké mapy pro desítky lidí, ovšem 128 hráčů je už moc a tak chtějí zůstat u “klasiky” 64 slotů. Po nepovedeném 2042 si prý vývojáři uvědomili, co do dalšího Battlefieldu dají a co naopak nemá již smysl. Namysli měl například výběr tříd, postav, které už pomalu nebyli považováni za “vojáky”, ale hrdiny typu Overwatch apod.

Nový Battlefield by měl podle některých zdrojů dorazit na konci roku 2025 ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Stále se ale neví, jak to bude s příběhvou kampaní, kterou připravovalo dnes už zrušené studio. Níže už první obrázek z připravovaného Battlefieldu, na kterém má pracovat největší tým v historii.

Nový Battlefield slibuje návrat ke kořenům, venku je první obrázek
i Zdroj: Electronic Arts
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama