Očekávaný remake hry Gothic ukázal první záběry ze hry
i Zdroj: Alkimia Interactive
Gothic 1 Remake Novinka Očekávaný remake hry Gothic ukázal první záběry ze hry

Očekávaný remake hry Gothic ukázal první záběry ze hry

David Vondráček

David Vondráček

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Remake kultovního RPG z roku 2001 je už nějakou dobu očekáván. Nyní se remake hry Gothic konečně ukázal na prvních gameplay záběrech během akce THQ Showcase. Je na co se těšit.

Reklama

V remaku hry Gothic se znovu vrátíme do hornické kolonie a objevíme její tajemství, včetně známého kempu. Vývojáři ve studiu Alkimia Interactive mají zachovat živoucí svět, boj, příběh a průzkum, který má hráče odměňovat. Za největší plus považujeme to, že tvůrci mysleli i na takové detaily, které se často nevidí. Náš hlavní hrdina na začátku hry nemá příliš dobrou praxi se zbraněmi, a proto tomu přizpůsobili i animace. Postupem času, jak se náš hrdina bude zlepšovat, se budou zlepšovat i animace boje.

Ukázané záběry byly i dost nostalgické. Znalci Gothicu mohli poznat starou známou hudbu i zvukové efekty a stejně tak i celou řadu známých míst. Gothic nicméně nechce být jen kopií předlohy sázející na nostalgii. Gothic nabídne i modernizované prvky. Hlavní hrdina se tak kupříkladu naučí lézt po zdech a lépe najde věci pod vodní hladinou při potápění. Na herní mapě se pak dají najít i nové lokace a Gothic také odvypráví nad rámec původního děje i pár nových příběhů.

S tím vším se ale pojí jedno velké negativum. Gothic remake stále nemá datum svého vydání, těžko tedy říct, kdy se hrou můžeme přibližně počítat. Hra je stále ve vývoji a k dispozici bude na  PC, PlayStation 5, Xbox Series X a Series S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama