Písně z Kalicha je česká RTS, inspirovaná hrou Warcraft 3
i Zdroj: vodasoft_tm
Novinka Písně z Kalicha je česká RTS, inspirovaná hrou Warcraft 3

Písně z Kalicha je česká RTS, inspirovaná hrou Warcraft 3

David Vondráček

David Vondráček

27. 3. 2024 09:00

Ačkoliv je hra vydávána pod studiem vodasoft_tm, stojí za ní jediný člověk, Jan Vodička. Pojďme se na Písně z Kalicha podívat trochu více dopodrobna.

Reklama

Půjde o titul pro jednoho hráče a kromě real-time strategie bude obsahovat i prvky tower defence. Inspirována pak bude událostmi z husitské doby, konkrétně v období roku 1419-1420. Hra by pak měla obsahovat dvě kampaně. Husitská kampaň bude pod vedením legendárního Jana Žižky, který se se svou družinou vydává z Prahy do Plzně, aby zatočil s katolíky v okolí. Hra by se měla inspirovat tehdejšími událostmi, ale historicky přesná být nemá. 

Samotná hra je pak na první pohled skutečně velmi podobná hře Warcraft 3 a sám autor přiznal, že na podobných hrách dělal a má je rád. Doslova by tedy mělo jít o husitský Warcraft. Jednu z misí si už teď můžete na Steamu vyzkoušet. Je v češtině a obsahuje i dabing. Není bez zajímavosti, že na hře Písně z Kalicha pracuje Jan Vodička úplně sám a dle svých slov na tom nehodlá nic měnit. Jediné s čím by chtěl pomoci je lepší dabing a hudba. Také datum vydání hry je zatím velká neznáma, ale sám Vodička věří, že stihne letošní rok, ale rozhodně nic neslibuje. No, držme autorovi palce, protože tento husitský Warcraft totiž opravdu vypadá velice slibně. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama