PlayStation 6 mohl mít čipset od Intelu, ale Sony nechtěla riskovat
i Zdroj: Sony Corporation
Novinka PlayStation 6 mohl mít čipset od Intelu, ale Sony nechtěla riskovat

PlayStation 6 mohl mít čipset od Intelu, ale Sony nechtěla riskovat

Richard Šimáček

Richard Šimáček

Platformy PlayStation PlayStation 5

PlayStation 6 ještě není ani oznámený a na internetu už kolují informace o tom, co by ho mohlo pohánět. Překvapivě Sony dlouhou dobu uvažovala o nasazení čipů od Intelu.

Reklama

Sony nedávno oznámila PlayStation 5 Pro, který má historicky nejvyšší výkon, ale i cenu. Pro společnost je to pouze mezigenerační upgrade, a na jeho nástupci se už několik let pracuje. Na internet se začínají dostávat poměrně zajímavé informace.

Podle zdrojů z agentury Reuters měla Sony uvažovat o nahrazení čipsetu AMD Intelem, ale společnost se nakonec rozhodla opět pro AMD. Měl to být kontrakt století pro Intel, ale Sony raději hraje na jistotu a zůstává u AMD. Celý tento rozhodovací proces se měl odehrávat v roce 2022.

Důvodů, proč se Sony rozhodla opět pro AMD, může být několik. Prvním je ten, že Intel posledních několik let poněkud prohrává technologický závod a druhým je to, že nový čipset by mohl způsobovat problémy se zpětnou kompatibilitou her, což by mohlo vyústit v to, že mnoho her by vyžadovalo složité aktualizace, aby šly na PlayStationu s procesorem od Intelu spustit.

Další komplikace je ta, že mnoho rozjetých projektů by se muselo předělat kvůli odlišnému hardwaru. Vývojáři her často dostávají nové konzole se značným předstihem, aby se na jejich příchod stihli připravit. Každopádně by bylo zajímavé vidět, jak by takový PlayStation s čipsetem od Intelu běžel v porovnání s tím od AMD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama