Představujeme vám hry, na kterých pracuje studio Blumhouse Games
i Zdroj: Blumhouse Games
Novinka Představujeme vám hry, na kterých pracuje studio Blumhouse Games

Představujeme vám hry, na kterých pracuje studio Blumhouse Games

David Vondráček

David Vondráček

16. 6. 2024 14:00

Americká nezávislá filmová a televizní produkční společnost Blumhouse v roce 2023 oznámila, že se chystá expandovat, a na letošním Summer Game Festivalu ukázala, na čem pracují.

Reklama

Filmy od americké nezávislé filmové společnosti Blumhouse jistě znáte. O filmech jako Insidious, Halloween nebo Split či Five Nights at Freddy's jste už určitě slyšeli.  Seznam filmů, která má na svědomí Blumhouse je celá řada. Minulý rok společnost založila nové studio Blumhouse Games a na letošním Summer Game Festivalu ukázali hned několik her, na kterých momentálně pracují. Jelikož se tato společnost zaměřuje zejména na horory, asi si domyslíte, na jaký žánr videoher se Blumhouse hlavně zaměřili.

Fear the Spotlight

Oficiálně první hra, která vyšla pod vlajkou Blumhouse. Na Steamu se objevila už loni, 15. září. Fear the Spotlight je hororová adventura z pohledu třetí osoby. Celá hra je udělána v retro stylu, jako byli hry z 90. let a ve hře sledujeme dvě dívky, Vivian a Amy. Ty se pokoušeli o seanci, která se ale vymkla kontrole a obě mladé slečny se ocitly ve smrtelném nebezpečí. Hra sázela hlavně na příběh, hádanky, atmosféru a plížení. Ačkoliv si hra nevedla vůbec špatně, velký ohlas na druhou stranu nevzbudila. 

Stav hry : Už vyšla :)

Crisol: Theater of Idols

Tato hororová hra od Blumhouse se bude odehrávat ve Španělsku, kde se folklór a historie spojují, aby oživily Tormentosu, tajemné město, kde vládne zlo a kacířství. Hra je z pohledu první osoby a láká zejména na spletitý příběh a zajímavé mechaniky. Například zbraně fungují jen za pomocí naší vlastní krve. Doslova tak musíme obětovat část našeho vlastního zdraví, abychom mohli střílet. Nebudou chybět ani hádanky, nebo místa, odkud budeme krev čerpat. 

Stav hry : Ve vývoji :(

Grave Seasons

První hra od Blumhouse, která není čistý horor. V této pixelové hře farmaříme, staráme se o svou zahrádku a vše kolem. Pokud jste tedy hráli hru jako Stardew Valley, pak budete jako doma. Jeden z obyvatel města je ale vrahem a je na vás, abyste odhalili kdo to je. Super mechanikou hry má být tak to, ža každou novou hrou má být vrahem někdo jiný, každá nová hra tak bude zcela jiná. Nebude chybět ani navazování přátelství nebo vztahů. Což zamrzí, když se stane, že vaši spřízněnou duši někdo zamorduje, nebo naopak se ukáže, že oním vrahem je právě vaše spřízněná duše. Schválně, zkuste jmenovat jinou hru, která vám umožní farmařit, rybařit, chovat krávy, bojovat o život, postavit a vyzdobit si domov, zamilovat se, dopadnout sériového vraha a zase jít na ryby. 

Stav hry : ve vývoji :(

 

Project C██████

Jestli nějaká hra od Blumhouse vyvolává otazníky, pak je to právě tahle hra. Ví se toho o ní zatím opravdu málo. Snad jen to, že půjde o hru s živými herci, za kterou stojí Sam Barlow a Brandon Cronenberg. Zatímco Barlow stojí za úspěšnými filmovými hrami jako Her story, nebo Immortality. Croneneberg se zaměřuje hlavně na sci-fi horory jako Possesor nebo Infinity Pool. A co víme o samotné hře? Snad jen to, že naše vlastí mysl má projít peklem.

Stav hry : Ve vývoji :(

Sleep Awake

Další horor od Blumhouse, který se tentokrát odehrává v budoucnosti. V posledním známém městě na Zemi, se během spánku záhadně ztrácí lidé. Ti kteří ještě zůstali, pak provádějí nejrůznější experimenty, aby zůstali vzhůru. Hlavní hrdinkou hry bude Katja, která musí čelit kultismům a hrůzným nadpřirozeným silám, aby zachránila sebe i ty, kteří na ní spoléhají. Ani o této hře se toho moc neví. Snad jen to, že půjde o horor z první osoby, za kterým stojí Cory Davis. Ten má na svědomí úspěšnou hru Spec Ops : The line. Na hře se bude podílet i známý americký kytarista Robin Finck, člen rockové kapely Nine Inch Nails.

Stav hry : Ve vývoji :(

The Simulation

I zatím poslední hra od Blumhouse je hororová. I v tomto případě máme k dispozici jen velmi málo informací. Znovu má ale jít o unikátní hru. Ve hře hrajeme za bývalého herního designera, který byl najat, aby pomohl vyřešit jeden záhadný případ. Budeme tak procházet několika hororovými hrami, překračovat čtvrté hranice jejich zdí a odhalovat děsivou pravdu, která pokřivila jejich vlastní realitu.

Stav hry : Ve vývoji

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama