Přehled: To nejlepší z konference Xbox Developer Direct 2024
i Zdroj: MachineGames
Avowed Novinka Přehled: To nejlepší z konference Xbox Developer Direct 2024

Přehled: To nejlepší z konference Xbox Developer Direct 2024

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 1. 2024 09:00

První letošní konferenci máme definitivně za sebou. Přinesla několik zajímavých her, přičemž tím hlavním bylo odhalení dobrodružné hry Indiana Jones and the Great Circle.

Reklama

Xbox byl prvním velkým hráčem, který letos uspořádal konferenci, ne jen xboxových exkluzivit. A nešlo o nic malého, viděli jsme pětici videoher, které rozhodně stojí za zmínku a své hráče si najdou. Největším lákadlem byl ale projekt Indiana Jones, na kterém pracuje švédské studio MachineGames. První vteřiny prezentace, konkrétně ukázky slavného dobrodruha sledující na YouTube příliš neoslovily, nicméně ty další… Pojďme ale pěkně popořadě, k Indymu se dostaneme. Tady je souhrn Xbox Developer Direct 2024.


Avowed

Obsidian / PC, Xbox
Konferenci odstartovalo studio Obsidian (tvůrci Pillars of Eternity). Už předem jsme věděli, že konečně odprezentují nové gameplay záběry z očekávané RPG hry Avowed. Vidět jsme mohli sedmi minutovou upoutávku, která zahrnovala jak průchod nádherným světem, pro Obsidian tradiční RPG soubojový systém a vyjádření tvůrců. Avowed vyjde na podzim 2024 ve verzích PC a Xbox Series X/S.


Hellblade 2

Ninja Theory / PC, Xbox
Dostáváme se ke druhé nejočekávanější hře této konference. Nechybělo zde studio Ninja Thoery, které ukázalo několik nových záběrů ze Senua's Saga: Hellblade II, ale také pár záběrů ze zákulisí. “Druhý díl bude mnohem brutálnější,” slíbili tvůrci. Každopádně, včerejší spekulace se potvrdily. Hellblade 2 skutečně vyjde již 21. května 2024 na PC a Xbox Series X/S.


Vision of Mana

Square Enix / PC, PS, Xbox
Dopředu někteří insideři tvrdili, že se během konference objeví i pátá hra, už ale nikdo neřekl, o co by mohlo jít. Po naprosto nádherném a brutálním Hellblade 2 přišla na řadu tato krásná RPG hra od Square Enix. “Visions of Mana přebírá základní prvky, které vytvořily sérii Mana, jako je nádherný svět, monstra a epické příběhy nových setkání a emocionálních loučení, a posouvá je na novou úroveň.” Série Mana se vůbec poprvé podívá na konzole Xbox. Vyjde letos v létě.


Ara: History Untold

Oxide Games / PC
Jak jsme uvedli výše, na své si tentokrát přijdou všichni hráči. Ara: History Untold je historická budovatelská strategie, kde budeme budovat národ a vést své občany napříč dějinami k vrcholu lidských úspěchů tím, že objevíme nové země, rozvineme umění a kulturu, budeme provozovat diplomacii a bojovat se svými soupeři, abychom dokázali, že jsme největší vládci všech dob. Tvůrci pak slibují inovativní herní mechanismy. Ara vyjde na podzim 2024 na PC.


Indiana Jones and the Great Circle

MachineGames / PC, Xbox
Jak jsme již zmiňovali v článku, Xbox dobře věděl, proč si nechat odhalení Indiana Jonese úplně nakonec. MachineGames představilo adventuru z pohledu první osoby, která však v určitých částí přechází na pohled třetí osoby (například během lezení apod.). Těšit se můžeme na dobře známý bič, kterým proženeme naše nepřátele, spousty druhů hádanek a nechybí ani možnost stealthu. Indiana Jones vyjde koncem roku 2024. Celé odhalení a detaily v našem včerejším příspěvku.


Prozatím nejlepší konference Xboxu za posledních několik let? Za mě rozhodně ano. Vysokorozpočtové hry jako Indiana Jones, Hellblade nebo Avowed se skutečně předvedly. Zdá se, že Xbox bude mít nadprůměrně úspěšný rok 2024. Dejte nám vědět, jak se vám Xbox Developer Direct líbila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama