Proč hry zdarma vydělávají více, než hry placené?
i Zdroj: Epic Games
Fortnite Článek Proč hry zdarma vydělávají více, než hry placené?

Proč hry zdarma vydělávají více, než hry placené?

David Vondráček

David Vondráček

19. 11. 2023 18:00

Fortnite, League of Legends, ale i Dungeon Fighter nebo Candy Crush - jsou to asi nejznámější hry zdarma, na kterých přesto vývojáři vydělávají miliony.

Reklama

Za doplňkové věci v populárních bezplatných hrách jsou lidé ochotni dát nemalé peníze. Vzniká tak jakýsi paradox, kde si hráči občas stěžují na cenu velkých her, pak ale neváhají utratit celé tisíce za případné doplňky do online her. Dobře zvolené taktice pak často podlehnou i ti nejotrlejší hráči.

V poslední době jsou hodně populární lootboxy nebo battle-passy. Za určitou cenu může hráč získat několik beden nebo věcí, ke kterým by se buď jinak nedostal, nebo by musel ve hře strávit několik desítek hodin hraním.

Nejvýdělečnější online hrou je dnes Fortnite, který se navíc nebojí i manipulace. Vždyť minulý rok musela společnost zaplatit 520 milionů dolarů za porušování soukromí a za to, že především mladší generace často snadno kupovala věci za peníze, ale když je chtěli vrátit, už to tak snadné nebylo. Je nutné však dodat, že samotné Epic Games tohle zas tolik nebolelo, jejich roční příjem se pohybuje v miliardách.

Každá mince má ale dvě strany. Ačkoliv existuje nespočet triků, jakými se vývojáři snaží z lidí dostat peníze, vždy záleží jen na nás samotných, zda takové nabídce podlehneme, nebo odoláme. Obecně nicméně platí, že mladší generace nebo lidé s malou finanční gramotností podobné nabídce odolávají mnohem hůře.

EA přidalo do alphy Skate loot-boxy. Fanoušci zuří, ale neoprávněně
i Zdroj: Spite.cz

EA přidalo do alphy Skate loot-boxy. Fanoušci zuří, ale neoprávněně

Vydavatelství Electronic Arts přidalo do připravovaného Skate loot-boxy, hráčům se to samozřejmě nelíbí, ale co se čekalo?…

27. 1. 2023 11:42

Já osobně jsem toho názoru, že pokud vás baví nějaká onlinovka, kterou hodně hrajete, jednou za čas nevadí, když v ní něco utratíte. Nic se ale nemá přehánět a měli byste si tuhle investici vždy dobře promyslet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama