PUBG pokořilo 75 milionů prodaných kopií
i Zdroj: Spite.cz
PUBG: Battlegrounds Novinka PUBG pokořilo 75 milionů prodaných kopií

PUBG pokořilo 75 milionů prodaných kopií

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 3. 2023 20:01

Popularita battle-royalu PUBG stále neupadá a pokořuje další obrovský milník. Krafton prodal více než 75 milionů kopií.

Reklama

Je to už šest let, co vyšla legendární battle-royale akce PUBG, tehdy ještě pod názvem PlayerUnknown's Battlegrounds. A pravděpodobně svým žánrem a možnostmi změnila herní online svět. Prakticky od svého obrovského úspěchu začalo vznikat spousty dalších battle-royalů, některé PUBG doslova okopírovali, jiné se jen inspirovali a šli vlastní cestou. Na mysli máme například Fortnite od Epic Games, a později Apex Legends (EA) nebo Call of Duty: Warzone (Activision), právě tato čtveřice BR her dodnes patří mezi nejpopulárnější multiplayerové střílečky současnosti.

V jednu chvíli se zdálo, že sláva PUBG opadává, v nabídce totiž bylo velké množství battle-royalů, vydavatelství Krafton se však podařilo komunitu hráčů udržet. A nyní slaví další velký úspěch, studio prodalo více než 75 milionů kopií. Další statistiky můžete vidět níže.

Co se týče PC verze PUBG, na Steamu jde o  4. nejhranější hru  s dením maximem hráčů skoro 500 tisíc lidí.

Ve studiu Karfton pak údajně vzniká několik dalších projektů, dlouhodobě se mluví o PUBG 2, nejsou však o tom žádné důkazy. Naopak důkazy jsou k připravované PvPvE  extrakční střílečce ve stylu Escape from Tarkov, běžet má na Unreal Engine 5 a vzniká pod pracovním názvem " Project Black Budget ", vyjít má v letech 2024 až 2025.

PUBG pokořilo 75 milionů prodaných kopií
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama