PUBG přejde na Unreal Engine 5, přijde destrukce domů a okolí
i Zdroj: Krafton Inc.
PUBG: Battlegrounds Novinka PUBG přejde na Unreal Engine 5, přijde destrukce domů a okolí

PUBG přejde na Unreal Engine 5, přijde destrukce domů a okolí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 3. 2024 08:00

Legendární PUBG slaví už 7. narozeniny. A oslavy by mohly proběhnout ve velkém stylu, tvůrci chystají tunu nového obsahu a přechod na skvělý Unreal Engine 5.

Reklama

PlayerUnknown's BattleGrounds (PUBG), původně malá indie hra, se stala fenoménem multiplayerového světa. Tato hra byla průkopníkem v popularizaci režimu battle-royale, což následně inspirovalo vznik her jako Fortnite, Apex Legends a Warzone. I když se objevilo mnoho dalších her tohoto žánru, jen málo z nich získalo rozsáhlou komunitu a mnohé z nich brzy upadly v zapomnění.

PUBG oslavuje 7. výročí! Navzdory svému věku si stále udržuje silnou pozici mezi nejhranějšími hrami, zejména na platformě Steam, kde denně přiláká téměř 600 tisíc hráčů, a další tisíce hrají na konzolích.

Do hry se blíží oficiální model vozu
i Zdroj: Krafton Inc.
Do hry se blíží oficiální model vozu

Původní PUBG má základy postavené na zastaralé verzi enginu a nenabízí takovou kvalitu, jakou by mohlo mít. Přechod na nový engine, tak dává větší smysl, než představit PUBG 2, o kterém se již mimochodem několikrát spekulovalo. Nakonec by však všechny dostupné informace mohly patřit k oznámené extrakční střílečce PUBG: Black Budget.

PUBG na Unreal Engine 5

Jednou z největších novinek bude přechod na Unreal Engine 5 (přesnou verzi nevíme) a první změny dorazí ještě v letošním roce. S tím přijde samozřejmě celá řada změn, a to ne jen po grafické stránce. Už během několika následujících updatů dorazí destrukce budov, ovšem jak moc půjdou zbořit, prozatím neukázali. Hráči se pak dočkají i více možností interakce s okolím, oficiálních licencí vozů (viz skica výše), nové mapy, upraveného rankedu a další.

Destrukce

Jak jsme již uvedli výše, do hry přijde destrukce okolí. V současné době toho ve hře příliš nezbouráte, ovšem už brzy se kromě sesypání stěny domu, dočkáme i zničitelné země po výbuchu, a nedivili bychom se například pádu stromů. Naopak kromě destrukce si hráči budou moct postavit ochranné bariery, což může změnit strategii při útoku. První změny dorazí v rámci dubnového updatu.

PUBG přejde na Unreal Engine 5, přijde destrukce domů a okolí
i Zdroj: Krafton Inc.

Vylepšený anti-cheat

Každá multiplayerová hra, navíc ta free-to-play, potřebuje pořádný anti-cheat. Ten v PUBG víceméně funguje dobře, i zde se ale měsíčně pár tisíc podvodníků najde. A tak Krafton nezahálí a v průběhu roku bude vylepšovat i anti-cheat. Veškeré další informace a statistiky o chystaných změnách se dočtete na oficiální stránce.

PUBG vyšlo v roce 2017 na PC. Později se dostalo také na konzole PlayStation a Xbox, ale také mobilní zařízení iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama