Ratten Reich je fiktivní realistická RTS hra, ve které ovládáte místo vojáků hlodavce
i Zdroj: METALLADLERSTUDIO
Ratten Reich Novinka Ratten Reich je fiktivní realistická RTS hra, ve které ovládáte místo vojáků hlodavce

Ratten Reich je fiktivní realistická RTS hra, ve které ovládáte místo vojáků hlodavce

David Vondráček

David Vondráček

4. 2. 2024 14:00

Vývojáři z Metaladlerstudio plánují vydat svou první hru zaměřenou na válku myší, krys, ještěrů a švábů. To vše v steampunkovém/dieselpunkovém světě.

Reklama

Hra nám toho nabídne skutečně hodně. Každá ze čtyř frakcí má mít unikátní jednotky, bojová vozidla i speciální jednotky. Samotné boje i prostředí pak mají být dosti propracované, a některé jsou přímo udělané pro určitou frakci. Třeba v bažinách se bude daleko lépe bojovat švábům, než myším. V pouštích se zase budou odehrávat ty největší bitvy. Pokud bych měl hru k něčemu přirovnat, velmi mi to připomíná Iron Harvest nebo české Last Train Home

Každá struktura ve hře má být navíc zničitelná. Domy, zákopy, velitelství, nebo opevněné bunkry, to vše můžete srovnat se zemí.  Hra se nebojí ani morbidností, takže vůbec nevadí, když granát utrhne končetinu, nebo se nebohá myš rozletí do všech stran. A pokud jsou vaši nepřátele až příliš zakopaní, plamenomet všechno vyřeší. Vaše bojová vozidla si pak můžete sami upravovat, záleží tak na vás, jestli váš tank bude mít například větší palebnou sílu, nebo toho díky pancíři víc vydrží. A nechybí ani first-person mod, který rozhodně vypadá též velmi zajímavě.

"Ratten Reich je RTS zaměřující se na realistický boj v jedinečném, steampunk/dieselpunkovém světě roztrhaném pokračující válkou mezi krysami, myšmi, šváby a ještěry.„ Tohle se o hře píše na stránce Steamu.

Hra by měla vyjít někdy v druhé polovině letošního roku. Je v plánu pouze na PC, ale velké plus je rozhodně to, že hra má být i v češtině. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama