Resident Evil 9 je ve vývoji pod taktovkou veterána série
i Zdroj: Capcom
Novinka Resident Evil 9 je ve vývoji pod taktovkou veterána série

Resident Evil 9 je ve vývoji pod taktovkou veterána série

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

3. 7. 2024 07:00
Platformy Xbox Xbox Series X/S Windows PC PlayStation PlayStation 5

Capcom na své konferenci potvrdil, že další díl Resident Evil je ve vývoji. Plnohodnotný devátý díl je vyvíjen kreativním ředitelem sedmičky z roku 2017.

Reklama

Na Capcom Next Summer 2024 bylo odhaleno, že již devátý díl tohoto hororového molochu je ve vývoji a o jeho vznik se stará kreativní ředitel 7 dílu Koshi Nakanishi. Dotyčný potvrdil, že má vývoj nového dílu pod palcem, nicméně na další slova byl velmi skoupý. 

Prostě řekl: “Ano, děláme na novém Resident Evilu. Bylo velmi těžké rozhodnout, jakým směrem se vydat po 7 dílu, ale nakonec jsme našli cestu. Nemohu zatím říci žádné detaily, ale doufám, že se těšíte na den, kdy budu moci.”

Vše je zatím jen teorie

Drby ohledně devátého dílu série kolují už delší dobu. Jsou různé teorie o zasazení, postavách a časovém období. Tyto teorie budou kolovat do doby úplného odhalení. Největší teorie jsou o tom, že Capcom se snaží zapracovat open world, který se jim osvědčil třeba u Dragons Dogma 2.

Koshi Nakanishi není rozhodně žádný nováček. Krom sedmičky byl designérem Resident Evil 5 a řídil vývoj RE: The Mercenaries 3D a Relevations.

Resident Evil 9 je ve vývoji pod taktovkou veterána série
i Zdroj: Capcom

Bude toho víc

Resident Evil 9 bude muset naplnit obří očekávání. 8 díl prodal 10 miliónů kopií rychleji, než jakýkoliv předchozí díl. Capcom si s hrou dává načas, ostatně, o vývoji 9 víme od roku 2018. Podle dostupných informací má tento díl největší rozpočet a nejdelší vývojový cyklus. Dále to vypadá, že datum vydání je plánováno na konec roku 2025/ začátek 2026. Mimo to, Capcom pracuje na dalších remacích svých předchozích titulů Resident Evil Zero a Code Veronica. Údajně jsou v plánu 1 (opět) a 5 díl. Ty ale nejsou zatím ve vývoji.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama