Rozdíl 23 let: Gothic 1 Remake v porovnání s originálem (2001)
i Zdroj: Alkimia Interactive
Gothic 1 Remake Novinka Rozdíl 23 let: Gothic 1 Remake v porovnání s originálem (2001)

Rozdíl 23 let: Gothic 1 Remake v porovnání s originálem (2001)

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Gothic 1 Remake je moderní předělávkou hry z roku 2001. Nejnovější záběry ukazují detailní porovnání s originálem, včetně vylepšené grafiky a herních mechanik.

Reklama

Série Gothic přinesla za posledních 23 let hned čtyři plnohodnotné díly a jedno samostatně hratelné DLC s názvem Arcania: Fall of Setarrif, v roce 2011. Od té doby marně čekáme na pokračování nebo spin-off. Již od roku 2021 z oficiálních zdrojů víme, že se brzy Gothic vrátí - avšak pouze jako remake původního dílu z roku 2001, i navzdory tomu, že nejúspěšnějším dílem je podle statistik 2. díl - nebo se snad chystá celá čtveřice remaků, na které naváže nový díl? 

To je nyní vedlejší, ještě letos by měl dorazit Gothic 1 Remake, na kterém pracuje zbrusu nově složené studio Alkimia Interactive. Remake se naposledy ukázal během nedávné konference THQ Nordic, kde jsme mohli vidět více než 4 minuty gameplay záběrů. Co ale i po třech letech od oznámení chybí, je datum vydání. 

Dnešní článek se však týká jiného tématu, a to porovnání originální verze z roku 2001 a nejnovější ukázky z roku 2024. Jak tedy vypadá porovnání “totožné” hry s rozdílem 23 let? To nám ukázal YouTube kanál Cycu1 v 10 minutovém videu. Rozdíly jsou samozřejmě obrovské, názor ale už necháme na vás.

Gothic 1 Remake

Projekt byl oficiálně oznámen v prosinci 2019 po vydání hratelného teasera, který obdržel pozitivní odezvu od fanoušků. Remake slibuje vylepšenou grafiku, modernizované herní mechaniky a zachování původní atmosféry a příběhu. Cílem je přinést klasický zážitek z Gothic nové generaci hráčů a zároveň uspokojit dlouholeté fanoušky série.

Gothic 1 Remake nemá pevně stanovené datum vydání, nicméně vyjde ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama