Rozhovor: Český středověký survival Middle Ages: Peasants & Knights nabídne multiplayer až pro 60 hráčů
i Zdroj: Neronian Studios
Middle Ages Článek Rozhovor: Český středověký survival Middle Ages: Peasants & Knights nabídne multiplayer až pro 60 hráčů

Rozhovor: Český středověký survival Middle Ages: Peasants & Knights nabídne multiplayer až pro 60 hráčů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 6. 2024 11:30
Platformy Windows PC

Spojili jsme se s pražským studiem Neronian a zeptali se na několik důležitých otázek k připravovanému survivalu Middle Ages: Peasants & Knights. Hra nyní běží na Unreal Engine 5.3.

Reklama

Je to přibližně 14 dnů, co české Neronian Studios sídlící v Praze světu představilo skvěle vypadající survival hru Middle Ages: Peasants & Knights, která nás vezme do 14, století. My samozřejmě na nic nečekali a vývojářům zaslali seznam několika otázek. Co všechno nám prozradili? Nejdřív ale pojďme mrknout na oficiální popisek hry.

Middle Ages: Peasants & Knights

Middle Ages: Peasants & Knights je připravovaná středověká survival hra zasazená do otevřeného světa inspirovaného Evropou 14. století. Ponořte se do detailního craftingu založeného na skutečných historických metodách a zažijte tíhu i zadostiučinění realistického systému inventáře a pravého item managementu. Budete pracovitým farmářem, který pěstuje plodiny a chová dobytek? Nebo se vyzbrojíte a stanete se udatným rytířem bránícím království před nepřáteli a bandity? Craftěte, prozkoumávejte, obchodujte a naučte se přežít v drsném středověkém světě. Vybudujte si svůj život od základů a naplňte své ambice. Každý východ slunce přináší nová dobrodružství a příležitosti. 


Můžete nám stručně představit tvůrčí studio? Kde sídlíte, kolik vás na hře pracuje, jaké projekty máte za sebou?

Neronian Studios je vývojářské studio se sídlem v Praze. Specializujeme se na tvorbu vlastních unikátních her a svým klientům nabízíme širokou škálu služeb, včetně vývoje her, produktů pro virtuální realitu (VR), rozšířenou realitu (AR) a různých dalších 3D aplikací a simulátorů. 

Na hře nás aktuálně pracuje 15, ale většina na zkrácený úvazek nebo formou stáže. Middle Ages: Peasants & Knights je naše první společná hra, ale individuálně už hodně z nás pracovalo na jiných hrách.

Middle Ages vzniká v Unreal Engine 5, můžete být více konkrétnější, na jaké verzi?

Snažíme se hru updatovat na nové verze enginu, abychom poskytli hráčům ty nejnovější funkce, které Unreal nabízí. V současné době pracujeme na verzi 5.3.

Uvádíte, že se vše odehraje v Evropě, můžete nám prozradit, zdali se podíváme do České republiky?

Hra se neodehrává na konkrétním reálném místě, ale bereme si inspiraci ve střední Evropě 14. století. Věříme, že fanoušky středověku potěšíme a budou se cítit jako doma.

Prozradíte nám, na jak velký otevřený svět se budeme moct těšit?

Finální velikost světa je stále otevřené téma. Plánujeme svět dost velký na to, aby se dal prozkoumávat a nabídl množství kontentu ale né zas tak velký, aby se tam hráč ztratil.

Rozhovor: Český středověký survival Middle Ages: Peasants & Knights nabídne multiplayer až pro 60 hráčů
i Zdroj: Neronian Studios

Máte už dnes tip na to, jak dlouho bychom mohli strávit ve hře pro kompletní dokončení příběhu?

Middle Ages: Peasants & Knights není tradiční narativní hra, přestože nad nějakou formou příběhu uvažujeme. Hru nepůjde “úplně dokončit”, je zamýšlená hlavně jako sandbox a simulátor středověkého života, v kterém se každý bude moci realizovat jak jen dlouho bude chtít. Nějaké cíle tam ale samozřejmě budou, v tuto chvíli ale nemůžeme říct, jak dlouho zabere jich dosáhnout.

Líbí se nám zmínka o kooperaci, ale i PvP, což nás velmi překvapilo. Jak takový "multiplayer" bude vypadat? Potkáme se s ostatními hráči na mapě, kde se utkáme a protihráče okrademe?

Hráči si budou moci vybrat kromě singleplayeru také mezi PvP a Co-op. V případě PvP serveru zamýšlíme zhruba 60 hráčů na server, kteří se budou moci vzájemně napadat, okrádat, zabíjet, bourat si stavby atd. Bude to opravdu pro ty nejvíce hardcore hráče, kteří nechtějí nic zadarmo. Jaké herní režimy budou dostupné již v EA a v jakém stavu, oznámíme během příštího roku.

Jelikož nám tu vzniká ještě jedna česká hra, která se odehraje během středověku (KCD2), můžete nám prozradit, v čem se budou tyto hry lišit? 

To hlavní, co nás s KCD2 spojuje, je středověké zasazení a imerzivita první osoby. Jinak to budou ale opravdu hodně odlišné hry, Middle Ages: Peasants & Knights je tvrdý a realistický survival simulátor a KCD2 je příběhové RPG.

KCD2 je hráči považováno za "hardcore", hlavně kvůli obtížnému soubojovému systému, odemykání zámků nebo kvůli používání například luku, který nemá žádný kurzor. Jak to bude u Middle Ages: Peasants & Knights?

Soubojový systém určitě nebudeme mít tak komplexní jako KCD2, ale budeme mít jiné systémy, které komplexní budou. Middle Ages: Peasants & Knights má tzv. true inventory systém, kdy hráčova postava unese a pobere jen tolik, kolik je možné ve skutečnosti. Pro transport většího objemu surovin je proto například potřeba používat dopravní prostředky.

Rozhovor: Český středověký survival Middle Ages: Peasants & Knights nabídne multiplayer až pro 60 hráčů
i Zdroj: Neronian Studios

Budeme moct ve hře usednout na koně?

Ano. Budeme mít koně dopravní, kteří usnadní cestování či potáhnou žebřiňáky s nákladem, a pak budeme mít koně bojové.

Budeme moct ve hře plavat, popřípadě potápět se? 

Jasně! Plavání i potápění ve hře bude. 

Vydání plánujete na rok 2025, máte konkrétnější datum?

Datum ne, ale bude se jednat o vydání do předběžného přístupu na konci roku 2025.


Neronian Studios

Děkujeme za několik zodpovězených otázek. Studio Neronian Studios můžete sledovat na Facebooku, X nebo YouTube. Připravovanou hru Middle Ages: Peasants & Knights si již nyní můžete hodit do seznamu přání na Steamu, čímž pražské studio výrazně podpoříte ještě před vydáním. Hra vyjde v průběhu roku 2025 na PC, nevylučuje se však do budoucna ani konzolová verze.

ANKETA: Vyzkoušíte Middle Ages: Peasants & Knights?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama