Šéf studia Obsidian: Chtěl bych udělat další Fallout, prozradil v rozhovoru
i Zdroj: Amazon Prime
Novinka Šéf studia Obsidian: Chtěl bych udělat další Fallout, prozradil v rozhovoru

Šéf studia Obsidian: Chtěl bych udělat další Fallout, prozradil v rozhovoru

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

30. 4. 2024 09:00

Ředitel studia Obsidian Entertainment Feargus Urquhart v nedávném rozhovoru oficiálně uvedl, že chce vytvořit další díl série Fallout. Dokonce má připravené koncepty.

Reklama

Věřím, že jste se dostali k našemu pondělnímu článku o Fallout 5. Diskutovali jsme v něm o možném úsilí Microsoftu o urychlení vývoje a vydání Fallout 5 před rokem 2030. Jediným způsobem, jak tohoto cíle dosáhnout, by bylo svěřit vývoj nového dílu série Fallout jinému studiu. Vzhledem k tomu, že hlavní vývojářský tým je zaneprázdněn vývojem her jako Starfield, Fallout 76 a The Elder Scrolls 6, je Obsidian jedním z nejlogičtějších kandidátů. Mají bohaté zkušenosti s vytvářením příběhových RPG a jejich práce na Fallout: New Vegas je dodnes velmi ceněna fanoušky série.

Takhle by mohl vypadat Fallout 5 na Unreal Engine 5
i Zdroj: Spite.cz

Takhle by mohl vypadat Fallout 5 na Unreal Engine 5

Další skvělá, fanouškovská práce v Unreal Engine 5. Kanál Enfant Terrible přináší pohled na Fallout 5.

21. 6. 2022 09:29

My brouzdali internetem tak dlouho, až jsme se dostali ke zhruba rok starému rozhovoru, kde se k potenciálnímu novému Falloutu vyjádřil sám ředitel studia Obsidian Entertainment, Feargus Urquhart. Na otázku, zdali existuje nějaká šance na vývoj nového Falloutu, odpověděl.

Momentálně pracujeme na Avowed, Grounded a Outer Worlds 2. Nevím, kdy se začneme bavit o nových hrách, možná koncem příštího roku (konverzace proběhla před Vánocemi 2022). Zůstanu u toho, co jsem řekl. Rád bych udělal další Fallout, než půjdu do důchodu. Nevím, kdy to bude, nemám datum svého odchodu do důchodu. Už mi je 52, nebo teprve 52?. Doufám, že se toho jednou dočkám, uvidíme."

Na závěr článku musíme připomenout také tento detail. Obsidian se měla již dříve snažit o tvorbu nového Falloutu, nicméně všechny návrhy byly Bethesdou smeteny ze stolu. Nyní ale šance je. Jak jsme již zmínili výše, Microsoft hledá způsob, jak využít aktuálního hypu kolem značky Fallout, za což může poděkovat parádnímu seriálu Fallout, který zhlédlo více než 65 milionů lidí za pouhé dva týdny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama