Šéf vývoje Days Gone v reakci na Astro Bota: Nelíbí se mi, že Deacona dali do nějaké malé kreslené hry
i Zdroj: Bend Studio
Days Gone Novinka Šéf vývoje Days Gone v reakci na Astro Bota: Nelíbí se mi, že Deacona dali do nějaké malé kreslené hry

Šéf vývoje Days Gone v reakci na Astro Bota: Nelíbí se mi, že Deacona dali do nějaké malé kreslené hry

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy PlayStation PlayStation 5

Nelíbí se mi, že moje postava propaguje nějakou malou hru, řekl bývalý šéf studia Bend. Reaguje na vydání hry Astro Bot, kde hráči narazí na postavu Deacona z Days Gone.

Reklama

Společnost Sony PlayStation v roce 2024 vydala jen velmi málo her, což se samozřejmě majitelům konzolí nelíbí. Nicméně nutno podotknout, že hned ve dvou případech ze tří šlo o velký úspěch, zmínit musíme například Helldivers 2 a aktuální hit - plošinovku Astro Bot. Silnému komerčnímu neúspěchu jménem Concord se raději nebudeme již věnovat. Pojďme na chvíli k plošinovce Astro Bot, která patří mezi nejlépe hodnocené hry letošního roku.

Tu si hráči velmi pochvalují a důvodů k tomu je hned několik. Našli se ale i tací, dokonce z branže, kterým se Astro Bot příliš nezamlouvá. A to například bývalému řediteli Bend Studia Johonovi Garvinovi, který stál za vývojem oblíbené zombie apokalypsy Days Gone. Ten je v posledních letech celkem kontroverzní osobou, která se často naváží do PlayStationu - že by zášť kvůli zrušenému Days Gone 2

Hra Astro Bot vyšla v rámci oslav 30. výročí platformy PlayStation, hra zahrnuje spoustu známých postav a spojuje je do jednoho vesmíru. Ve hře narazíme třeba na postavy z God of War, Ratchet & Clank, Horizon, The Last Guardian, Persona, Uncharted, The Last of Us, Demon's Souls nebo Days Gone a mnoho dalších. A právě s přidáním motorkáře Deacona St. Johna nesouhlasí bývalý šéf Bend Studia. Na sociální síti X doslova řekl:

Je smutné, že se Deacon St. John (postava z hry Days Gone) používá k propagaci jiných her. Skvělá práce, Bend Studio! Takhle se chrání dědictví! Nelíbí se mi, že moje postava propaguje nějakou malou hru!

Celkem drsné vyjádření, něco nám však říká, že přidání Deacona nebyla iniciativa Bend Studia, to pravděpodobně nemělo na výběr, přeci jen je to značka PlayStationu, která si s postavami a propagací může dělat co chce. A jak byste na jeho vyjádření zareagovali vy? Astro Bot vyšel 6. září a v recenzích si odnesl 9.4 / 10.

Šéf vývoje Days Gone v reakci na Astro Bota: Nelíbí se mi, že Deacona dali do nějaké malé kreslené hry
i Zdroj: Team Asobi
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama