Shrnutí všeho, co víme o filmovém Five Nights at Freddy's
i Zdroj: Universal Pictures
Filmy a seriály Článek Shrnutí všeho, co víme o filmovém Five Nights at Freddy's

Shrnutí všeho, co víme o filmovém Five Nights at Freddy's

Jakub Dohnanský

Jakub Dohnanský

14. 9. 2023 10:00

Po několika letech neúspěšných pokusů se to konečně děje. Film z univerza Five Nights at Freddy's je konečně tady. Tentokrát opravdu. Co ale zatím všechno víme o tomto filmu? A má vůbec nějakou šanci se stát jedním z mála dobrých filmů podle hry?

Reklama

Můžeme si říkat, že je série Five Nights at Freddy's (zkráceně FNAF) jen další hra, která se živí na popularitě mezi dětmi, nebo že je to jen jednoduchý jumpscare simulátor bez větší hloubky. Opak je však pravdou. Sérii FNAF v každým díle poháněl hodně silný a opravdu morbidní a smutný příběh, který není vyprávěn jen skrz hru a prostředí, ve kterém se nacházíte, ale i skrz knížky, komiksy, a teď i filmem. A co tedy všechno o filmu s vraždícíma “animatronikama” zatím víme?

Je vůbec Scott Cawthon přítomen u natáčení jakožto otec FNAF série? 

Odpověď je jednoduchá. Ano je. Režisérský post sice neobsadil, ale podílí se z velké části na psaní příběhu.

O čem vlastně film bude?

Stejně jako první díl hry, i tady budeme sledovat postavu Mika Schmidta, který přijme nadprůměrně placenou práci jako noční hlídač, aby zajistil finance pro sebe a svoji sestru Abby. Na větší detaily si budeme muset počkat do kina.

A kdo koho hraje?

Jedna z dalších důležitých informací, které lidi zajímá je samozřejmě herecké obsazení. Rozhodně se nemusíme bát, že by hlavní role obsadila neznámá jména. Postavu Mika Schmidta, neboli hlídače z prvního dílu her, obsadil známý herec Josh Hutcherson, kterého můžete poznat z filmové série Hunger Games. 

V roli Williama Aftona, Purple Guye, Springtrapa, uvidíme zase Matthewa Lillarda, který většině z nás zařídil skvělé dětství díky svojí roli Shaggyho v hraném Scooby-Doo filmu. 

Pro zbytek obsazení se můžete podívat zde.

Je ale spousta dílů a celá série se odehrává v rozmezí cca 40ti let. V jaké době bude film?

Určit dějovou linku je trošku náročnější, jelikož se film úplně nedrží chronologičnosti herního příběhu. Nezapomeňme, že správně příběh FNAF skončil FreeToPlay šestým dílem se jménem Freddy Fazbear's Pizzeria Simulator. Ovšem dějová linka filmu se snaží propojit celý tento příběh s příběhem novějšího Five Nights at Freddy's: Security Breach. Tuto informaci můžeme zjistit po nahlédnutí do hereckého obsazení filmu, kde můžeme vidět i postavu Vanessy, která se objevuje právě v Security Breach jako noční ostraha celého komplexu. Jistě můžeme říct, že film bude v přítomnosti. A zase spekulovat, že uvidíme i věci z minulosti v podobě vzpomínek. 

Uvidíme ve filmu i postavy z knížek?

Podle IMDb neuvidíme postavy jako Charlie, Marla, John, nebo Clay, které jsou v knížkách. Charaktery, které uvidíme budou čistě z her. Ovšem prostor na nějaké cameo, či referenci tu určitě je.

A kdy to vůbec vyjde, nebo jak to bude dlouhé?

Datum vydání bylo stanoveno tematicky před Halloweenem 27. října 2023, kdy film vyjde v kinech a hned i na platformě PeacockTV. Česku film vyjde 2. listopadu 2023 ,a pro některé asi bohužel, nebude obsahovat český dabing, pouze titulky. Podle IMDb strávíme v kině necelý dvě hodiny, i když se poslední dobou na internet dostává informace, že jsou možné i tři. To ale není potvrzené, nebo by se mohlo jednat o nějakou režisérskou verzi. Každopádně radši počítejme s klasickými dvěmi hodinami. Co je taky rozhodně zajímavé je fakt, že Matthew Lillard sám potvrdil, že snímek rozhodně nebude jedináček a máme v budoucnu čekat další dva.

Níže už trailer s českými titulky

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama