Skončilo skotské animátorské studio Axis, které stálo za jedním z nejlepších video trailerů vůbec
i Zdroj: Techland
Novinka Skončilo skotské animátorské studio Axis, které stálo za jedním z nejlepších video trailerů vůbec

Skončilo skotské animátorské studio Axis, které stálo za jedním z nejlepších video trailerů vůbec

David Vondráček

David Vondráček

Konec ohlásilo skotské animátorské studio Axis. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Pak vězte, že pracovali na značkách jako Harry Potter, Doctor Who nebo Magic: The Gathering.

Reklama

Skotské studio zaměstnávalo 162 lidí, kteří si najednou po čtvrt století musí hledat jinou práci. V herním průmyslu se letos bohužel propouští a zavírá ve velkém. Axis proto trápily finanční problémy kvůli kombinaci poklesu počtu jejich projektů a rostoucích mzdových nákladů.

Že vám název Axis nic neříká? Není se čemu divit, protože více než vlastními autorskými projekty se studio proslavilo prací na zakázkách. Axis zaměstnával lidi z celého světa, aby vytvářeli obsah pro televizi, film, videohry a zábavní parky, včetně práce na značkách jako Harry Potter, Doctor Who, Luther a Magic: The Gathering. Že se jim dařilo, dokazuje fakt, že za svou práci získali několik ocenění, včetně ceny Royal Television Society a Emmy.

Axis ale zanechal výraznou stopu i ve videoherním průmyslu. Pochlubit se mohli upoutávkami na Halo, Gears of War a Warframe. Na jejich největších projektech spolupracovali i s Blizzardem nebo Riot Games. Axis stojí i za jedním z nejemotivnějších a zároveň nejlepších trailerů na první díl Dead Island. Právě o tomto traileru se mluví jako o jednom z nejlepších, který kdy v této oblasti vznikl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama