Společnost Western Digital představila na Gamescomu 2024 nová 8TB SSD úložiště pro PC a konzole
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Společnost Western Digital představila na Gamescomu 2024 nová 8TB SSD úložiště pro PC a konzole

Společnost Western Digital představila na Gamescomu 2024 nová 8TB SSD úložiště pro PC a konzole

Komerční sdělení

Ruben Dennenwaldt, Senior Product Marketing Manager, EMEA, vysvětluje, jak WD_BLACKTM umožňuje hráčům a herním vývojářům vytvářet elitní herní zážitky.

Reklama

Jak ovlivňují technologické trendy v herním průmyslu, jako je metaverse nebo virtuální a rozšířená realita, poptávku po větších a rychlejších úložných řešeních v herním průmyslu?

Hry byly vždy v čele technologického pokroku - jak na straně komponent (CPU, GPU, úložiště), tak s technologiemi jako jsou metaverse a virtuální i rozšířená realita (VR/AR). Pokrok v herním průmyslu klade stále nové požadavky na komponenty a herní sestavy. Hráč při hraní zaznamená jakékoli závady, zpoždění nebo chybějící snímky, a to ovlivní uživatelský zážitek. Vysoce výkonné grafické procesory a obrovské množství datových úložišť se proto v herním odvětví stávají nepostradatelnými. Podíváme-li se na nejnovější tříáčkové tituly pro VR headsety, mohou zabírat až pětinu interního úložiště1. To obdobně platí i pro hraní na PC, kdy pohlcující světy v AAA hrách mají stále větší nároky na kapacitu jejich systémů. Pokud hráči nechtějí přijít o své současné oblíbené hry a zároveň vyzkoušet nejnovější tituly na trhu, potřebují vysokokapacitní a výkonná řešení navržená speciálně pro tyto nové výzvy. Zde přichází na řadu disky WD_BLACK. Elitní hráči hledají obrovskou paměťovou kapacitu a výkon, aby mohli ukládat ještě více dat a zároveň pokračovat v hraní s jistotou, že jejich herní zážitek nebude přerušen problémy například s latencí.

Společnost Western Digital představila na Gamescomu 2024 nová 8TB SSD úložiště pro PC a konzole
i Zdroj: Spite.cz

Když mluvíme o vysoce výkonných úložných řešeních, můžete nám říci, jak NVMe SSD mění očekávání ohledně celkového herního výkonu?

Zaprvé, správné řešení úložiště velmi závisí na potřebách daného hráče. Pokud například hledáte úložný produkt pro archivaci své herní knihovny, mohou být HDD, jako je WD_BLACK D10 Game Drive s kapacitou až 12 TB, vynikající a cenově výhodnou volbou. Pokud však hráč hledá vysoký výkon, jsou rozhodně vhodným produktem disky SSD NVMe. Díky sběrnici PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) mohou disky NVMe SSD dosahovat rychlosti až 7 300 MB/s. Proto zkracují dobu načítání a omezují throttling, lagování a vyskakování textur. Pro udržení tohoto špičkového výkonu mohou disky vybavené chladiči nabídnout dodatečnou podporu pro nejintenzivnější herní seance. Začátkem tohoto roku společnost Western Digital oznámila, že její špičkový SSD disk WD_BLACK SN850X NVMe je nyní k dispozici také v kapacitách až 8 TB. Tento disk se skvěle hodí pro hardcore hráče, herní profesionály, stavitele (herních) počítačů a upgradery PC, kteří hledají masivní úložiště ve formátu M.2 NVMe. Je ideální pro ukládání velkých souborů a mediálních archivů včetně herních knihoven, záznamů živého vysílání, serverů Plex a dalších.

Zmínili jste hardcore hráče, herní profesionály a stavitele PC. Liší se skutečně jejich potřeby v oblasti úložišť od potřeb běžných hráčů? A pokud ano, jak? 

Potřeby úložišť příležitostných hráčů, profesionálních hráčů a stavitelů počítačů se výrazně liší podle složitosti, četnosti a typu používání. Zatímco příležitostní hráči obvykle hrají omezený počet her, jejich herní knihovna je menší a často se skládá z oblíbených titulů. V důsledku toho jsou jejich požadavky na úložiště skromnější, často se pohybují v rozmezí 1 TB až 2 TB. Naproti tomu profesionální hráči mají často rozsáhlejší knihovnu, včetně velkých titulů a her pro elektronické sporty. V závislosti na tom, na kterou hru se specializují, budou potřebovat několik terabajtů (2 TB až 8 TB), aby mohli uložit celou svou sbírku. Kromě toho profesionální hráči své hry nahrávají a/nebo streamují, což také zvyšuje nároky na úložiště a vyžaduje další prostor.

Co se týče požadavků na výkon, jak příležitostní, tak profesionální hráči ocení rychlé načítání. Příležitostným hráčům však nemusí tolik záležet na co nejvýkonnějších úložných řešeních. Pro profesionály je rychlost zásadní, protože může výrazně ovlivnit dobu načítání hry a herní výkon. Pro obě cílové skupiny bychom doporučili disky SSD NVMe, které zajistí minimální prostoje, rychlý přístup k datům a rozhodující výhodu ve hře.

Společnost Western Digital představila na Gamescomu 2024 nová 8TB SSD úložiště pro PC a konzole
i Zdroj: Spite.cz

Pro stavitele počítačů přicházejí v úvahu kromě výkonu a nákladů i další aspekty jako jsou flexibilita, škálovatelnost, připravenost na budoucí technologie a možnosti individuálního nastavení a také design produktů a jeho vizuální působení v herní sestavě.

Značka WD_BLACK nabízí širokou škálu produktů SSD a HDD zaměřených na každého hráče. S ohledem na požadavky hráčů má značka k dispozici vždy vhodný produkt. Kromě interních SSD disků s kapacitou až 8 TB zahrnuje portfolio také řadu karet microSD pro hráče na konzolích a chytrých telefonech a také externí úložná řešení s kapacitou od 500 GB do 12 TB (jako je výše zmíněný herní disk WD_BLACK D10). V poslední době také v nových barvách - jako je například disk WD_BLACK P10 Game Drive, který je nyní k dispozici v růžové barvě. Další informace naleznete na domovské stránce WD_BLACK.

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama