The Last of Us Part 2 vyjde ve vylepšené verzi na Playstation 5
i Zdroj: Naughty Dog
TLOU2: Remastered Novinka The Last of Us Part 2 vyjde ve vylepšené verzi na Playstation 5

The Last of Us Part 2 vyjde ve vylepšené verzi na Playstation 5

Jakub Dohnanský

Jakub Dohnanský

18. 11. 2023 13:30

Stejně jako The Last of Us Part I, i druhá část tohoto klenotu od Naughty Dog dostane Remaster, který naplno využije potenciál Playstation 5. Co všechno bude nové?

Reklama

Není to ještě ani rok, co první díl The Last of Us vyšlo na PC a všichni víme jak tato verze dopadla při vydání. Ale už tehdy se spekulovalo nad druhým dílem. Jestli taky proběhne nějakým vylepšením či opětovným vydáním. Spekulacím je již konec, protože Naughty Dog oficiálně oznámil nové The Last of Us Part 2 Remastered.

V čem je to jiné?

The Last of Us Part 2 vyjde ve vylepšené verzi na Playstation 5
i Zdroj: Naughty Dog

V první řadě očekávejme vylepšenou grafiku. Vyšší rozlišení textur, lepší stíny, dynamičtější a plynulejší animace postav a zvýšenou dohledovou vzdálenost. Zároveň nás čeká výstup ze 1440p na nativní 4K na performance mód s odemknutými snímky za sekundu. Takže pokud máte dobrou televizi či monitor, grafika by měla být dechberoucí, i když za nás byla už v originální verzi.

Režim Speedrun z prvního dílu se zde taky objeví. Budeme moci sdílet naše nejrychlejší časy v určitých úrovních či celé hry.

Jako další novinku máme herní režim No Return. Má to být rádoby Roguelike survival mód, kdy budeme čelit vlnám různorodých nepřátel. Budeme moct hrát za různé postavy i za ty, za které jsme ještě v TLOU nikdy nehráli. Každá postava má nějaké svoje schopnosti a určitý styl hratelnosti.

The Last of Us Part 2 vyjde ve vylepšené verzi na Playstation 5
i Zdroj: Naughty Dog

Další herní režim je pro hudebníky a jsou to samostatné místnosti s kytarou, kdy Vás herní svět nebude ničím rušit a budete to pouze Vy, vaše kytara a Váš talent hraní na ovladač.

I hráči, kteří by chtěli vidět trochu do zákulisí vývoje si přijdou na své. Naughty Dog do této verze přidá rozpracované levely, které se do finální verze nedostaly, abychom měli představu, jak měla hra vypadat. Samozřejmě i s doprovodným komentářem přímo od kreativního ředitele Naughty Dog, Neila Druckmanna, a od herců Troye Bakera, Ashley Johnson a Laury Bailey jako dabéři Joela, Ellie a Abby, kteří budou i v kampani popisovat různé překážky, který museli při vývoji překonat.

Stejně jako u každého Remasteru na Playstation 5, i zde můžeme očekávat kratší načítací obrazovky díky SSD, které v sobě PS5 skrývá. Zároveň i lepší požitek z hraní díky haptické odezvě a adaptivní spouště, které v sobě skrývá ovladač DualSense. Jako v případě Remasteru prvního dílu ucítíme natahování luku, výstřel ze zbraně, chození ve vodě a mluvené slovo. 

Ale teď samozřejmě to úplně nejdůležitější. Pokud již vlastníte TLOU Part II na Playstation 4 a budete chtít si tuto hru znova užít i na rychlejším hardwaru, nemusíte platit plnou cenu. Uživatelé, kteří již druhý díl vlastní si připlatí pouhých deset dolarů, tedy nějakých 230 Kč za upgrade na Playstation 5.

Předobjednávky začnou 5. prosince 2023 a hra by měla vyjít 19. ledna 2024 čistě na Playstation 5 

Níže už trailer na The Last of Us Part II

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama