TOP 10 her, které si můžeme zahrát s českým dabingem
i Zdroj: CD PROJEKT RED
Článek TOP 10 her, které si můžeme zahrát s českým dabingem

TOP 10 her, které si můžeme zahrát s českým dabingem

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 6. 2024 14:00 5

Připravili jsme pro vás seznam TOP 10 her s skvělým českým dabingem. Najdete zde jak české hry, tak i tituly od světových zahraničních studií.

Reklama

TOP 10 her, které si aktuálně můžeme zahrát s českým dabingem. Připravili jsme pro vás námi vybraný seznam, které si doslova užijete s českým dabingem. Nechybí zde starší i více než 20 let staré kousky, nicméně najdete zde i rok starou strategii. Každopádně budeme velmi rádi, pokud nám do komentářů připomenete i další hry s CZ dabingem.


Mafia

PC, PS2, Xbox
Mafia: The City of Lost Heaven je akční adventura zasazená do 30. let 20. století, kde hráč ovládá Tommyho Angela, taxikáře, který se nechtěně stane členem mafie. Hra kombinuje řízení vozidel, střelbu a pěší souboje v otevřeném městě plném detailů a atmosféry. Mafia: The City of Lost Heaven je i po 20 letech velmi žádanou hrou a patří mezi největší legendy, které kdy vyšly. Před několika lety pak vyšel povedený remake, který též nabízí parádní dabing, stejně tak Mafia 2


Warcraft 3

PC
Warcraft 3 je real-time strategická hra, kde hráči ovládají jednu ze čtyř frakcí (Lidé, Orkové, Nemrtví, Noční elfové) a budují základny, sbírají suroviny a vedou armády do bitvy. Hra obsahuje bohatou kampaň s epickým příběhem a také robustní multiplayerový režim. Warcraft 3 vyšel před 22 lety a na dnešní době je již zastaralý. Každopádně se můžete pustit do remasteru Warcraft 3: Reforged, který vyšel v roce 2020.


The Witcher

PC
The Witcher je akční RPG, kde hráči ovládají Geralta z Rivie, profesionálního lovce příšer s nadpřirozenými schopnostmi. Hra se odehrává ve středověkém fantasy světě plném morálních dilemat, politických intrik a nebezpečných tvorů. Hráči přijímají úkoly, bojují s nepřáteli a rozhodují o osudu postav i celého světa. Witcher vyšel v roce 2007 a bohužel je dostupný pouze na PC. Každopádně pokud je na vás dnes již zastaralý, máme pro vás výbornou zprávu. Studio CD projekt RED v současné době pracuje na plnohodnotném remaku!


Vietcong

PC
Vietcong je česká akční válečná hra z roku 2003, která se odehrává během vietnamské války. Hráči přebírají roli amerického vojáka a prožívají různé bojové mise v džungli Vietnamu. Hra se vyznačuje realistickým prostředím, taktickým přístupem k misím a napínavou atmosférou. Je známá pro svůj příběhový režim i multiplayerové bitvy. Vietcong i dnes, po více než 20 letech od vydání patří mezi největší legendy, především pak díky naprosto parádnímu dabingu a vtipným hláškám. Vietcong se dnes již velmi těžko shání, neprodává se v žádných obchodech, nicméně narazit na něj můžete třeba v bazarech na internetu.


Far Cry 1

PC, PS2, Xbox
Far Cry 1 je akční first-person střílečka vyvinutá německým studiem Crytek a vydaná v roce 2004. Hra se odehrává na tajemném tropickém ostrově, kde hráč přebírá roli Jacka Carvera, bývalého vojáka najatého k eskortě novinářky. Hráč prozkoumává otevřený svět ostrova, bojuje s nepřáteli a plní různorodé mise. Far Cry je známý svou grafikou a technologickými inovacemi v době vydání, jako je použití CryEngine, který umožňoval rozsáhlé a interaktivní herní prostředí. Šlo o první a zároveň poslední díl Far Cry, který připravilo studio Crytek a který dostal český dabing. O další díly se postaral Ubisoft a až do 5. dílů nabízel alespoň české titulky. V současné době se blíží oznámení Far Cry 7.


Assassin's Creed 1

PC, PS2, Xbox
Assassin's Creed 1 je akční adventura vyvinutá studiem Ubisoft Montreal a poprvé vydaná v roce 2007. Hra se odehrává během Třetí křížové výpravy v historických lokalitách jako Damašek, Akkon a Jeruzalém. Hlavní postava, Altair Ibn-La'Ahad, je členem tajného bratrstva zabijáků, který bojuje proti Templářům. Hra kombinuje průzkum otevřeného světa s akčními souboji a stealth prvky. Assassin's Creed je známý pro svou historickou autenticitu, inovativní herní mechaniky a napínavý příběh plný intrik a tajemství. Ačkoliv patří první díl Assassin's Creed mezi nejlepší celé série, byl to bohužel poslední díl, který nabídl český dabing.


Kingdom Come: Deliverance

PC, PS4, XONE
Kingdom Come: Deliverance je realistická RPG hra vyvinutá českým studiem Warhorse Studios a vydaná v roce 2018. Hra se odehrává v středověkém království Böhmen (dnešní Česká republika) během občanské války a následného vpádu cizích vojsk. Hlavní hrdina, Jindra, se zaplétá do politických intrik a osobního hledání pomsty. Hra zdůrazňuje historickou přesnost, detailní rekonstrukci prostředí a autentické bojové systémy. Kingdom Come: Deliverance je známé pro svou nekompromisní obtížnost, komplexní questy a možnost volby vlastního přístupu k řešení problémů. Hra původně vyšla pouze s českými titulky, nicméně později se objevil velmi kvalitní fanouškovský dabing, který nakonec studio Warhorse přidalo do PC a Switch verze zdarma skrze aktualizaci.


Last Train Home

PC
Last Train Home je česká realtime-strategie vyvinutá studiem Ashborne Games. Hra sleduje příběh mladého muže, který se snaží najít svou cestu domů po apokalyptické události, která změnila svět. Hráči prozkoumávají postapokalyptické prostředí, řeší hádanky a bojují o přežití. Hra je známá pro svůj atmosférický příběh, vizuální styl a napínavý herní zážitek. Last Train Home vyšlo v roce 2023 a získalo velmi kladná hodnocení hráčů.


Operace Flashpoint

PC
Operace Flashpoint je česká vojenská simulace vyvinutá Bohemia Interactive a vydaná v roce 2001. Hra se odehrává během studené války na fiktivních ostrovech v blízkosti sovětské hranice. Hráči přebírají roli vojáků NATO, kteří se účastní rozličných vojenských operací, včetně taktických misí a simulace válečných situací. Operace Flashpoint je ceněná pro svou realistickou vojenskou strategii, otevřené prostředí a možnosti pro multiplayerové hraní.


Prince of Persia

PC
V naší TOP 10 nesmí chybět hned několik dílů ze série Prince of Persia. Ubisoft přišel s českým dabingem hned několikrát, týká se to například těchto dílů:

  • Sands of Time
  • Warrior Within
  • Two Thrones
  • Prince of Persia 4

Série Prince of Persia je známá série akčních adventur, která začala v roce 1989 s původní hrou vyvinutou Jordan Mechnerem. Hlavním prvkem série je příběhově bohatý svět inspirovaný arabskou a perskou kulturou. Hlavní postava, princ, se často musí vyrovnat s nástrahami a pastmi, aby zachránil princeznu a porazil zlého vládce. Série se vyvinula od původních 2D platformérů až po 3D akční hry s prvky parkouru a soubojů. Mezi nejznámější tituly patří Prince of Persia: The Sands of Time (2003), který se stal ikonickým pro svůj inovativní systém časování, a další pokračování, která rozšiřují příběh a herní mechaniky.


Pomalu nám píšete vaše další tipy na zajímavé hry, které nabízejí oficiální český dabing. Rozhodli jsme se proto, že vytvoříme seznam, kde všechny zmíníme.

  • Série Black Mirror
  • Série Polda
  • Original War

Neoficiální český dabing..

Sem tam se občas objeví fanouškovský český dabing, který však rozhodně není k zahození. Nejčastěji tyto překlady připravuje skupina Fénix ProDabing. Na jejich stránkách se hráči jednoduše a zdarma dostanou k dabingům her, jako například: Silent Hill 2, Diablo 2, Half-Life 2, Prey, Lucius nebo Call of Duty, a spousty dalších.

V současné době víme pouze o jediné hře, která by měla dostat český dabing, a tou je RPG Kingdom Come: Deliverance 2. Vše o této očekávané hře, která má dorazit již koncem letošního roku se dočtete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama