Nejlepší exkluzivní hry, které během příštích let dorazí na Xbox
i Zdroj: Xbox Game Studios
State of Decay 3 Novinka Nejlepší exkluzivní hry, které během příštích let dorazí na Xbox

Nejlepší exkluzivní hry, které během příštích let dorazí na Xbox

David Vondráček

David Vondráček

21. 11. 2023 18:00

Do konce roku nám ještě nějaký ten týden zbývá, už teď se ale můžeme těšit na několik skvělých her, které dorazí na Xbox a budou k dispozici od prvního dne v Game Passu. Většina her však dorazí v roce 2024.

Reklama

State of Decay 3

Survival zombie hra se dočká už třetího pokračování. Druhý díl sice dostal solidních 7 / 10, své mouchy ale měl. Tak uvidíme, jestli se vývojáři poučí.

Towerborne

Akční adventura od tvůrců Banner Saga. Hlavní náplní hry bude jednak boj s příšerami a jednak je hra navržena s ohledem na volbu hráče. Dále budeme prozkoumávat oblasti a porážet stále silnější nepřátele. Vypadá to minimálně zajímavě. S kamarády by to mohla být velká zábava.

WoW: The War Within

Fanoušci warcraftu mohou slavit, dorazí totiž další datadisk do této oblíbené onlinovky. Sága bude vyvrcholením posledních 20 let vyprávění příběhů a nasměruje kurz na dalších dvacet let dobrodružství. Takhle o War Within mluvil Chris Metzen, samotný ředitel značky.

Still Wakes the Deep

Psychologická first-person hororovka. Odehrávat by se měla na ropné plošině na které by se mělo objevit podivné zlo. Vypadá to rozhodně zajímavě.

STALKER 2

Tuhle hru snad ani není třeba představovat. Čekáme na ní už dlouho a v příštím roce se konečně dočkáme návratu do Černobylu.

Robots and Midnight

Akční RPG s prvky Dark Souls. Hra slibuje velký svět a stejně velké nepřátele. Příliš záběrů ze hry nemáme, takže zatím můžeme jen hádat, jak to ve výsledku bude vypadat.

Microsoft Flight Simulator 2024

Jak už název napovídá, půjde o letecký simulátor, ve kterém bychom měli létat snad všemi možnými leteckými prostředky. Od dopravních letadel, až po záchranářské a přepravní vrtulníky.

Diablo IV: Vessel of Hatred

Tohle DLC pro hru Diablo IV by se mělo odehrávat po hlavní kampani. O samotném datadisku mnoho informací zatím není.

Project Mara

Hororovka, která bude reálným a podloženým zobrazením duševního teroru, založeným na skutečných zážitcích a hloubkovém výzkumu, jehož cílem je co nejpřesněji a nejrealističtěji ztvárnit hrůzy mysli. Nápad vypadá rozhodně zajímavě.

The Elder Scrolls VI

Dorazit by mělo pokračování jedné z nejúspěšnějších fantasy RPG od Bethesdy. Těšit se znovu můžeme na velký otevřený svět, podrobnosti ale prozatím jako u dalších her, neznáme.

Senua's Saga: Hellblade 2

Už první díl této hry byl skutečně parádní a pokračování má být ještě lepší. Děj by se měl odehrávat na Islandu, kde bude hlavní hrdinka čelit tamním hrůzám a mýtům. Filmové zpracování, poutavý příběh a napětí až do konce. Tohle všechno hra slibuje.

The Outer World 2

Akční sci-fi RPG od studia Obsidian Entertainment, které dokáže vždy vytvořit skvělý, poutavý příběh. Hra by nijak neměla navazovat na předchozí díl a když, tak jen okrajově. Těšit se tak můžeme na nové postavy i planety.

Ara: History Untold

Hráči civilizace se budou v této hře cítit jako doma. V této hře budujeme od píky náš zvolený národ. Zkoumáme, rozvíjíme, obchodujeme, stavíme a válčíme. Cíl je jednoduchý, stát se největším vládcem, jaký kdy žil.

Avowed

Máme tu další hru od Obsidian Entertainment. Tentokrát by mělo jít o fantasy RPG. Ve hře se ujmeme role outsidera a vyslance říše Aedyr v jedné osobě, který je poslán do odlehlého koutu říše Eora. Tu mohou znát fanoušci Pillars of Eternity, obě hry tedy budou nejspíš propojené. Znalost hry ale prý nebude nutná.

Everwild

Akční dobrodružná hra, která v traileru vypadá skutečně magicky. Dorazit by měla příští rok, nutno však podoktnout že o hře se už delší dobu nemluví a tak uvidíme, jaký nakonec bude její osud.

Indiana Jones

Hra o světoznámém hledači pokladů by měla dorazit příští rok. Jedním dechem ale musíme dodat, že žádné datum ještě oznámeno nebylo. Informací o hře je opravdu pomálu, pozitivní nicméně je snad jen to, že na hře se skutečně pracuje.

Palworld

Šílený survival simulátor, kde vidíme bytosti, nápadné pokémonům, s kulomety v ruce. A to je tak nějak i náplň téhle hry. Tenhle kreslený svět rádoby pokémonů je totiž zlý a přežít se v něm dá jen, že budeme stavět, farmařit a bojovat.

Clockwork Revolution

O této hře jsme tu už psali. Nápadně se podobá hře BioShock a Dishonored, a my ji rozhodně doporučujeme sledovat.

Age of Mythology: Retold

Po úspěchu Age of Empires her by měla dorazit předělávka další oblíbené značky. Dočkat bychom se měli vylepšené grafiky, funkcí a zkrátka toho, co jsme viděli u série AoE.

Routine

Půjde o sci-fi horor z pohledu první osoby zasazený na opuštěné lunární základně, navržený na základě vize budoucnosti z 80. let. Hra se v mnohém inspiruje hrami jako Outlast nebo Alien Isolation. Uvidíme, jaký bude výsledek.


South of Midnight

Hra se odehrává na fiktivním jihu Spojených států. Hlavní hrdinka Hazel pátrá po své minulosti a bojuje s nadpřirozenými bytostmi. Půjde o akční adventuru z pohledu třetí osoby.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama